Cepte bu mesaja dikkat

Sağlık bakanlığından yapılan açıklamada, son günlerde bazı sağlık kuruluşlarının vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti verdiği duyumları alındığı belirtilerek, bu kuruluşların cep telefonu mesajları gibi çeşitli iletişim yollarını kullanarak vatandaşlara ö

Cepte bu mesaja dikkat

Sağlık bakanlığından yapılan açıklamada, son günlerde bazı sağlık kuruluşlarının vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti verdiği duyumları alındığı belirtilerek, bu kuruluşların cep telefonu mesajları gibi çeşitli iletişim yollarını kullanarak vatandaşlara özellikle göz muayenesi ve check-up gibi ücretsiz sağlık hizmeti verdiklerini bildirdiği kaydedildi.

Açıklamada, yapılan incelemelerde bazı eczanelerin de kupür sahtekarlığı yaparak haksız kazanç elde etme yoluna gittikleri bilgisine ulaşıldığı vurgulandı.

"Bu tür kampanya ve uygulamalar öncelikli olarak vatandaşlarımızın sağlıklarını ciddi olarak tehlikelere sokmaktadır" ifadesine yer verilen açıklamada, bugün bazı yayın organlarında Afyon’da bazı vatandaşların benzer bir kampanya sonucu sağlığını yitirdiğine yönelik yer alan haberlerin de bu kampanyalara karşı dikkatli olunmasına yönelik üzücü bir örnek teşkil ettiği belirtildi.

Gerçek Dışı SMS

Sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı Hastaneleri, üniversite hastaneleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmesi olan özel sağlık kuruluşlarınca gerektiği gibi verildiği anlatılan açıklamada: "Hiçbir sağlık kuruluşunun ücretsiz sağlık hizmeti vermesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu tür kampanyalar yapan sağlık kuruluşlarının ücretsiz sağlık hizmeti sunumu bilgisi kesinlikle doğru değildir. Vatandaşlarımızın herhangi bir özel sağlık kuruluşunda sağlık hizmetleri almaları durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ücretlerini almaktadırlar.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam