Cep telefonu kanser yaptı!

 İtalya'da üst mahkeme, cep telefonu kullanımı nedeniyle beyninde tümör oluştuğu iddia edilen bir iş adamının tazminat hak ettiğine hükmetti.Yüzü kısmi felç olan İnnocente Marcolini, mesleği yüzünden Çin'de ve yurt dışında bulunan müşterileriyle iletişim

Cep telefonu kanser yaptı!

 

İtalya'da üst mahkeme, cep telefonu kullanımı nedeniyle beyninde tümör oluştuğu iddia edilen bir iş adamının tazminat hak ettiğine hükmetti.

Yüzü kısmi felç olan İnnocente Marcolini, mesleği yüzünden Çin'de ve yurt dışında bulunan müşterileriyle iletişim kurmak için 12 yıl boyunca günde 6 saat cep telefonuyla görüştüğünü ve bundan dolayı beyninde tümör oluştuğunu iddia ediyordu.

Marcolini'nin avukatları, cep telefonunun tümör riskini artırdığı görüşünde bulunan doktorların ifadelerini mahkemeye sundu. Kararın yansımaları henüz belli değil.

Birçok bilimsel araştırma cep telefonu ve beyin tümörleri arasında neden-sonuç bağlantısı bulamazken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) cep telefonunu, kahve ve böcek ilacıyla birlikte ''muhtemel'' kanserojenler kategorisinde değerlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler