Cebimizde Çöplük Taşıyoruz

Cenevre Üniversitesi'nin araştırmasına göre, kuş gribi de dahil yüzlerce virüs banknotların üzerinde 5 gün canlı kalıyor. Vatan gazetesi'nin haberine göre, yüzlerce insana hastalık bulaştırabilen kağıt paralarla temastan sonra mutlaka ellerin yıkanması ön

Cebimizde Çöplük Taşıyoruz

Cenevre Üniversitesi'nin araştırmasına göre, kuş gribi de dahil yüzlerce virüs banknotların üzerinde 5 gün canlı kalıyor. Vatan gazetesi'nin haberine göre, yüzlerce insana hastalık bulaştırabilen kağıt paralarla temastan sonra mutlaka ellerin yıkanması önerildi.İsviçre'li uzmanlar kağıt paranın, gribin en büyük taşıyıcısı olduğunu belirledi.

Cenevre Üniversitesi'nde yapılan araştırmada kuş gribi de dahil yüzlerce virüsün kağıt paraların üzerinde 120 saat canlı kaldığı ortaya çıktı. Yani el değiştiren paranın yüzlerce insana hastalık bulaştırma riski bulunmuyor. Doktorlar sık sık el yıkanmasını öneriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler