Çay pudrası geliyor!

ÇAYKUR, 2005 yılından bu yana üretimini sürdürdüğü yeşil çayı geliştirmeye devam ediyor. ÇAYKUR, yeşil çay dondurmasından sonra bu kez TÜBİTAK işbirliği ile gıda sektörüne yönelik yeşil çay pudrası geliştiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇAYKUR Genel

Çay pudrası geliyor!

ÇAYKUR, 2005 yılından bu yana üretimini sürdürdüğü yeşil çayı geliştirmeye devam ediyor. ÇAYKUR, yeşil çay dondurmasından sonra bu kez TÜBİTAK işbirliği ile gıda sektörüne yönelik yeşil çay pudrası geliştiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, TÜBİTAK ile yaptıkları çalışmanın son aşamaya geldiğini belirterek, "Dünyadaki 3.6 milyon ton kuru çay üretiminin 700 bin tonunu yeşil çay üretimi almaktadır. Ülkemizde ise 2005 yılından itibaren yeşil çay üretimine başlayarak dünyadaki yeşil çay üreticisi ülkeler arasında yerimizi aldık. 'Türk yeşil çayının kalitesinin arttırılması ve yeni ürünlerin geliştirilmesi' isimli projemiz TÜBİTAK tarafından kabul görmüş ve çalışmalara fiili olarak başlanmıştır" dedi.

"Burada projenin temel amacı, Türk yeşil çayının tüketimi yaygınlaştırmak ve ekonomik değerini arttırmak üzere bilimsel ve teknolojik çalışmalarla kalitesinin iyileştirilmesi, yeşil çay bazlı yeni alternatif ürünler geliştirilmesi ve ürünlerin raf ömrünün belirlenmesidir" ifadelerini kullanan Yüce, şöyle devam etti:

"Proje, dünya piyasasındaki ihtiyaçlar ve tüketim alışkanlıkları dikkate alınarak yeşil çay bazlı katma değeri yüksek alternatif ürünlerin geliştirilmesini sağlayacaktır. Bu bağlamda projede tablet yeşil çay, yeşil çay içeceği ve yeşil çay pudrası geliştirilecektir. Proje, çayı sadece çay olarak tüketme yerine diğer tüketim alternatiflerini de hayata geçirerek ÇAYKUR'un yerli ve yabancı özel sektör firmalarına karşı rekabet gücünü arttıracaktır. Türk tüketicisine de alternatif ürünler ve lezzetler sunulmasını sağlayacaktır. TÜBİTAK ile başlattığımız çalışmamız son aşamasına gelmiştir. Yakın bir tarihte üretimlere başlanılacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam