Casusluk'da 7 tutuklama

 Iğdır'da, ''devletin güvenliğine ilişkin bilgilerin temin edildiği'' iddiasına yönelik soruşturma kapsamında, casusluk yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklandı. Geçtiğimiz yıl Iğdır'da ''Devletin güvenliğiyle ilgili bilgileri se

Casusluk'da 7 tutuklama

 

Iğdır'da, ''devletin güvenliğine ilişkin bilgilerin temin edildiği'' iddiasına yönelik soruşturma kapsamında, casusluk yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklandı.

 

Geçtiğimiz yıl Iğdır'da ''Devletin güvenliğiyle ilgili bilgileri servis etmek ve bu amaçla örgüt kurmak'' suçundan 2'si İranlı, 3 kişinin tutuklanmasının ardından konuya ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında, Iğdır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Doğubayazıt'ta 2, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 1, Van'ın Çıldıran ilçesinde 1 ve Iğdır'da da 5 olmak üzere gözaltına alınan 9 kişi, Erzurum Adliyesi'nde Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandı.

Sorgulanan 9 zanlıdan 8'i tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer zanlı İbrahim Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Ali A, Kamil A, Nurettin A, Timur A, Abdurrahman Y, Ali Z. ve Mustafa K, ''Devletin güvenliğiyle ilgili bilgileri servis etmek ve bu amaçla örgüt kurmak'' suçundan tutuklandı. Zanlılardan Suat S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

19 Ağustos 2011'de yapılan operasyon kapsamında, ''Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek'' suçundan 2'si İran, 1 Türk vatandaşının tutuklanmasının ardından soruşturmayı sürdüren Iğdır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından İran Gizli Servisi adına casusluk yaptıkları belirlenen bir örgütün üyelerinin kimlik ve adreslerini belirlemişti.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen terörle mücadele ekipleri, gözaltına alınan 9 kişinin ev ve iş yerinde yaptıkları aramalarda 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 pompalı av tüfeği ile Iğdır, Ağrı ve İran sınırındaki bazı ilçe merkezlerinde yer alan Milli İstihbarat Teşkilatı, valilik, kaymakamlık binaları, polis ve çok sayıda askeri tesisin görüntüleri, Genelkurmay Başkanlığı tarafından sınır bölgelerinde yapılan askeri tatbikatların yerleri, polis ve askeri karakol binaları ile bazı kamu kurumu yetkililerinin evlerinin krokilerinin yer aldığı belge ve görüntüleri ele geçirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler