Çarpılınca canlı canlı gömdüler!

Vücudunda yanıklar oluşan Hikmet Çetin'i yakınları kürekle açtıkları toprağa gömüp yardım istedi.Erzurum'dan havalanan ambulans helikopter olay yerine inerek, etrafında yakınlarının ağıt yaktığı yaralıyı alıp hastaneye taşıdı.Ağrı sınırına yakın bölgede o

Çarpılınca canlı canlı gömdüler!

Vücudunda yanıklar oluşan Hikmet Çetin'i yakınları kürekle açtıkları toprağa gömüp yardım istedi.

Erzurum'dan havalanan ambulans helikopter olay yerine inerek, etrafında yakınlarının ağıt yaktığı yaralıyı alıp hastaneye taşıdı.

Ağrı sınırına yakın bölgede olan Çalışkanlar Köyünden Hikmet Çetin, kendisine ait 15 koyunu otlatmak için 8 mayıs günü evden çıktı. Koyunlarını köye 1 kilometre uzaklıkta bulunan Karteltepe mevkiine götüren Hikmet Çetin'e saat 14.00 sıralarında yıldırım çarptı. Bir koyunun telef olduğu olayda baygınlık geçiren Hikmet Çetin'in yardımına çevredeki çobanlar yetişti. Çobanlar cep telefonu ile durumu Çetin'in köydeki yakınlarına bildirdi. Olay yerine gelen yakınları, Çetin'in acı çektiğini görünce vücudundaki elektriği alması için toprağa gömmeye karar verdiler. Evli ve 10 çocuk babası Hikmet Çetin, yarı beline kadar kürekle açılan toprağa gömüldü. Cep telefonu ile 112 Acil Servisi arayıp bilgi veren ve yardım isteyen aile, Çetin'in çevresinden bir an olsun ayrılmadı. Bu arada kadınlar ve çocuklar ağlaşarak yardımın gelmesini bekledi.

ÇİFTE HELİKOPTERLİ NAKİL
Alınan ihbar üzerine Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hatanesi'nin bahçesinden havalananan ambulans helikopter, Çalışkanlar Köyüne giderek toprağa gömülü olan Hikmet Cetin'in yakınına indi. Topraktan çıkarılarak sedyeye konulan Çetin'e ilk müdahale yapıldı ve ambulans helikopterle Erzurum'a getirildi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanasi'ndeki helikopter pistine indirilen yaralı, buradan başka bir ambulansa nakledildi ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesine nakledildi. Çetin, hastanedeki Yanık Merkezinde tedavi altına alındı.

Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Çetin, "Hayvanlarımı otlatırken üzerime yıldırım düştü. Az ileride duran çobanın haber vermesi üzerine yanıma gelen ailem, beni toprağa gömdü. O ana kadar belden aşağısını hissetmiyordum. Bir saat kadar toprağa gömülü olarak helikopteri bekledik. Bu sırada toprak vücudumdaki elektriği çektiği için rahatladım. Toprağın faydasını gördüm" diye konuştu.

'TOPRAĞA GÖMÜLMESİ FAYDA SAĞLAMAZ'
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Tan, bu tür vakalarda hastanın toprağa gömülmesinin fayda sağlamayacağını bildirdi. Doç. Dr. Tan, "Elektrik vücuda girdiğinde mutlaka bir yerden çıkar. Vücutta kalmaz" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler