Camiyi otel yerine kullanıyorlar!

Diyarbakırlı vatandaşlar Ramazan ayında kavurucu sıcaklardan korunmak için çareyi klimalı camilerde yatmakta buluyor.Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde hissedildiği Güneydoğu'da kavurucu Ağustos sıcakları hayatı olumsuz etkiliyor.CAMİLERE AKIN EDİYOR

Camiyi otel yerine kullanıyorlar!

Diyarbakırlı vatandaşlar Ramazan ayında kavurucu sıcaklardan korunmak için çareyi klimalı camilerde yatmakta buluyor.

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde hissedildiği Güneydoğu'da kavurucu Ağustos sıcakları hayatı olumsuz etkiliyor.

CAMİLERE AKIN EDİYORLAR
Diyarbakırlı vatandaşlar sıcaklardan korunmak için tarihi Sur diplerindeki park ve camilere akın ediyor.

Özellikle oruç tutan vatandaşlar, klimaların 24 saat çalıştığı ve İslam Dünyası'nda 5. Harem-i Şerif olarak gösterilen Ulu Cami'yi mekan seçti. Vatandaşlar, hava sıcaklığının etkili olduğu öğle ve ikindi namaz arasını camilerde uyuyarak geçiriyor.

"CAMİ İBADET YERİDİR"
Camilerin yatma yeri olmadığını söyleyen Sur İlçe Müftüsü Hasan Yakut, vatandaşlara cami adabına uyma çağrısında bulunarak, "Tarihi Ulu Camimiz taş yapı olmasından ötürü ve klimaların çalışması nedeniyle sürekli serin kalıyor.

Özelikle oruç tutan vatandaşlarımız namaz sorası gelişigüzel uyuyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler nedeniyle imamlarımız zaman zaman uyarıda bulunuyor. Ancak uyumanın önüne geçemedik.

Camide uyumak günah değil, ancak mekruhtur. Cami ibadet yeridir; otel ve benzeri dinlenme yerleri olarak kullanmak yanlıştır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam