Camide uyuşturucu vaazı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İl Müftülüğü organizesinde bir ilk gerçekleştirilerek Ulu Camii'nde Cuma Namazı öncesinde uyuşturucunun zararlarını anlatan bir konferans verildi. Cuma Namazı önces

Camide uyuşturucu vaazı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İl Müftülüğü organizesinde bir ilk gerçekleştirilerek Ulu Camii'nde Cuma Namazı öncesinde uyuşturucunun zararlarını anlatan bir konferans verildi.

Cuma Namazı öncesinde cemaate seslenen merkez vaazı Hüseyin Özdemir, çocukları tehdit ederek, dünya ve ahiretlerini olumsuz yönde etkileyen uyuşturucunun önüne geçilmesi için farklı bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Özdemir, vaazında bu işe gençlerin bulaşmaması için anne ve babaların çok dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Çocuklarımızı tehdit eden dünya ve ahiretlerini karartan uyuşturucunun bütün kötü yönlerini size anlatacağız. Ama bugün farklı bir uygulama yapmak istedik. Bu işe bulaşmış insanları kurtarmak ve gençlerimizin bu kötülüklerden uzak tutulması için konunun uzmanları tarafından bugün sizlere konferans verilecektir. Uzmanlar, uyuşturucunun Bingöl'de ne konumda olduğunu buna karşı ne gibi çalışmalar yapılacağı konusunda sizleri aydınlatacaktır. Gençliğimizin içki ve uyuşturucu ile bulaşma oranı ne durumda, buna karşı nasıl mücadele edileceği konularında Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Zafer Ercan sizlere bilgi verecektir" dedi.

Vaazın ardından cami cemaatine seslenen KOM Şube Müdürü Zafer Ercan ise sigara kullanan insan vücudunun uyuşturucuya yatkın olduğunu belirterek, herkesi bu kötü alışkanlıktan kurtulmaya davet etti. Ercan, "Projemize Bingöl ibadethanelerinde yani camilerinde bağımlılıkla mücadele eğitimlerini bugün Ulu Camii'nde başlattık. Uyuşturucu maddeler kullanıldıktan ve kana bulaştıktan sonra sağlıklı olanların beynini ve aklını oynatması demektir. Çocuklarımıza çok dikkat etmeliyiz. Bunların arkadaşlık ortamlarını bilmek ve gözlemek durumundayız. Çünkü uyuşturucu insana arkadaşları vasıtasıyla bulaşır. Uyuşturucu ile ilgili çok operasyon yaparak yakalıyoruz. Ama yakalama ile ilgili bir problem olmadığını hepimiz biliyoruz. Bunun önüne geçmek için gençlerimizin uyuşturucuya bulaşmamasını sağlamalıyız. Bizlere bu konuda çok büyük işler düşüyor. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklar ve kötü arkadaşlıklardan uzat tutmalıyız. Uyuşturucu konusunda arkadaşlık çok önemlidir. Uyuşturucu tacirleri çocuklarımızı kandırmak için ev ortamı oluşturuyor, kız arkadaş gönderiyorlar. Bütün eylemlerinden vazgeçmiyor. Ne zamana kadar, onu o cendereye düşürene kadar vazgeçmiyorlar. Bu kararlılık konusunda bizim de çocuklarımızı koruma altına almak adına vazgeçmeden mücadele etmemiz gerekir. Çocuklarımızı uyuşturucuya alıştıranlar arkadaşlarıdır. Kız arkadaşı, okul arkadaşı, mahalle arkadaşları gibi basındaki sıfatlar değişik olsa bile bu illeti bulaştıranlar arkadaşlardır. Bu işi yapanlar tanımadıkları kimselere kolay kolay uyuşturucu getiremez. Çocuklarımızın kimlerle arkadaşlık ettiği, kimlerle vakit geçirdiği sorularının cevabını biliyorsak, Allah'ın izniyle çocuklarımıza hiç bir şey olmaz. Şunu unutmamalıyız ki sigara kullanan uyuşturucuya yatkın olur. Sigara içmeye alışkın olan vücut uyuşturucu kullanmaya elverişlidir. Sigara kullanmayanlar ise uyuşturucuya kolay kolay yanaşmaz. Bundan dolayı hepinize sesleniyorum. Gelin Allah rızası için sigarayı bırakın ve çocuklarınıza da içirmeyin. Uyuşturucuyu bırakmanın et etkili yolu hiç başlamamaktır" şeklinde konuştu.

Cami cemaatindeki vatandaşlara uyuşturucunun zararlarını slayt gösteri eşliğinde anlatan Zafer Ercan, daha önce yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeleri ile bunları kullananların karşılaştıkları sorunlardan oluşan fotoğrafları da gösterdi. Ercan, hep birlikte bu konuda mücadele etmek için el ele vermek gerektiğini de sözlerine ekledi. Konferansın ardından Cuma Namazı kılındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam