Camide 'askıda çorap' uygulaması

Erzin Merkez Camiine çorapsız girilmemesi için yeni bir uygulama başlatıldı. Hijyen kurallarına önem verilen camide çorabı olmayan cemaat askıda bulunan çoraplardan ücretsiz olarak alabiliyor. Cemaatin camiye çorapla gelmesini sağlamak amacıyla başlattıkl

Camide 'askıda çorap' uygulaması

Erzin Merkez Camiine çorapsız girilmemesi için yeni bir uygulama başlatıldı. Hijyen kurallarına önem verilen camide çorabı olmayan cemaat askıda bulunan çoraplardan ücretsiz olarak alabiliyor. Cemaatin camiye çorapla gelmesini sağlamak amacıyla başlattıkları uygulamanın cami cemaatinden olumlu tepki aldığını söyleyen Merkez Cami İmamı Selim Gürz, çorap giyilmediği takdirde mantar gibi hastalıkların bulaşabileceğine işaret etti. Caminin eğitim yuvası olduğuna vurgu yapan Gürz, uygulamayla cemaatin rahat bir şekilde namaz kılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Bu uygulamanın Hatay'da bir ilk olduğunu söyleyen Merkez Cami İmamı Mehmet Şanverdi, "Vatandaşımız camiye girerken buradan çorap alıp giyiyor. Çıplak ayakla camiye girmek çeşitli deri hastalıklarına neden oluyor. Biz bunu önlemek ve hijyenin önemine dikkat çekmek istediğimiz için bu projemizi uygulamaya koyduk. Camimizde ilk güvenlikkamerası sistemiyle nasıl örnek olduysak bu uygulama ile de örnek olmak istiyoruz. Cami cemaatimiz de bu uygulamadan çok memnun kaldı. Diğer camilerimize de bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını istiyoruz." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler