'Bunun kafası koparılmalı'

 Kendisine yapılanan Türk siyasi tarihinin ön büyük linç kampanyalarından biri olduğunu belirten İslam, TBMM'de milletvekilliği yemini etmesinin engellenmesi de "Adı konmamış, milletin iradesine karşı yapılmış bir darbe' olarak tanımladı. İslam ayrıca 4 M

'Bunun kafası koparılmalı'

 

Kendisine yapılanan Türk siyasi tarihinin ön büyük linç kampanyalarından biri olduğunu belirten İslam, TBMM'de milletvekilliği yemini etmesinin engellenmesi de "Adı konmamış, milletin iradesine karşı yapılmış bir darbe' olarak tanımladı.
 
İslam ayrıca 4 Mayıs 1999'da Öncü Gazetesi'nde yer alan bir habere de dikkat çekti. 2004'te hayatını kaybeden Ünlü İşadamı Sakıp Sabancı'nın röportajda kendisi için "Kimdir bu kadın? Nasıl içeri aldılar? Bunun gibi düşünenlerin kafası koparılmalı. Ona antrenörlük edenler de en az onun kadar suçlu. Vakit geçirilmeden vekilliği iptal edilsin. Bir kere suyun önü açıldı mı gerisi gelir. Onun icabına bakacak kesim de bulunur" dediğini söyleyen İslam bunun çok vahim bir açıklama olduğunu ifade etti.
 
"DEMİREL DAYILARIMA ÖNADLARIYLA HİTAP EDİYOR"
 
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 28 Şubat sürecinde kendisini ajan ve provokatif olarak nitelendirmesini anlayamadığını belirten İslam, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Demirel dayımlara önadlarıyla hitap ediyordu, Ispartalı onlar. Benim de ajan ve provokatör olmadığımı bilir. Darbelerle yüzleşmek için Demirel de Recai Kutan da konuşmalı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül o dönem partinin ileri gelenlerindendi, sağ olsun kampanya döneminde de benim yanımda bulunanlardandı.
 
Hatta Gül ilk maaşımı almam konusunda beni uyarmıştı. Linç kampanyası telaşında bunun önemini anlayamamıştım. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da benim için endişe duymuştu. Darbe Komisyonu'nda onların da bilgisine başvurulmalı dedim."
 
"ÖZLÜK HAKLARIMI HALA ALAMADIM"
 
Özlük hakları için TBMM'ye başvurduğunu ama bir gelişme olmadığını dile getiren İslam, "Ergenekon'dan dolayı özlük haklarını alan milletvekilleriyle gündeme geldi benim de özlük hakları sorunum. TBMM Başkanı Çiçek ile görüşmem oldu. Belli belgeler tahrif edilmiş. İlk maaşımı aldım. Geri konduğu ifadesi vardı. Oysaki Ziraat Bankası'nın Şenesenevler Şubesi'nden almıştım sonra kim koymuş olabilir? Belki örtülü ödenekten konmuş olabilir. Başbakan bunu incelemeli" dedi.
 
Özlük haklarının iadesiyle ilgili bugüne kadar bir gelişme olmadığını söyleyen İslam, şu açıklamaları yaptı:
 
"Özlük haklarımı alacağımı düşündüm ama alamadım. Bugün baktığınızda eski milletvekilleri arasında ismim de resmim de yok. 2011 yılında bir albüm hazırlamışlar. Orada özgeçmişim var ama resmim yok. Başörtülü bir vekilseniz az bir vekil, az bir insan ve az bir temsilcisiniz. Başörtülü sorununu anlatmaktan şahsen yoruldum ama adalet böyle tesis edilecek. Zihinler demokratikleşmeli."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam