Bülent Uygun'un eşi yalanladı

Bursa'da, Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen tarihi eser kaçakçılığında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Eskisehirspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi Gamze Uygun ve 21'inci Dönem DSP Bur

Bülent Uygun'un eşi yalanladı

Bursa'da, Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen tarihi eser kaçakçılığında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Eskisehirspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi Gamze Uygun ve 21'inci Dönem DSP Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz'ın da bulunduğu 21 sanığın yargılanması sürüyor. 'Çete kurmak ve tarihi eser kaçakçılığı yapmak'la suçlanan Gamze Uygun, tarihi eser kaçakçılığı ile ilgisinin olmadığını belirterek, "Örgütle bir bağlantım yok, suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.

Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından geçen yıl aralık ayında düzenlenen tarihi eser operasyonunda gözaltına alınan 21 kişi çıkarıldıkları adliyeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sakarya, Kütahya, Bolu, Uşak ve Bursa'nın İznik, Mudanya, Orhaneli, Harmancık, Gemlik, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerinde kaçak kazı yaptıkları iddia edilen zanlıların ev, işyeri ve bürolarında yapılan aramalarda, 77 sikke, ruhsatsız av tüfeği, 145 tabanca mermisi, 9 milimetre çapında 171 tabanca mermisi, figürlü tas, bakır bileklik, kolye, çömlek, mercek, insan figürlü toprak heykel ele geçirilmişti.

Sanıklar hakkında Bursa 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Suç işlemek için örgütü kurmak, kurulan örgüte üye olmak, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek, izinsiz kazı yapmak" iddiasıyla dava açıldı. Duruşmaya sadece Saffet Yılmaz ile Türk futbolunu sarsan şike soruşturması kapsamında tutuklanan eski Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi Gamze Uygun katıldı.

Tarihi eser kaçakçılığı ve örgüt elebaşılığı yapmak suçlamasıyla 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Gamze Uygun, duruşmada örgüt suçlamalarını reddetti. Uygun, "Benim herhangi bir örgütle bağlantım yok. Suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. dava açılan diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı ekim ayına erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam