Bu yalana kim inanır!

Adana'da biri öğretmen 4 tarihi eser kaçakçısı, deri üzerine yazılı 1900 yıllık olduğu öne sürülen Tevrat'ı alıcı kılığındaki polislere satarken suçüstü yakalandı.Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, tarihi

Bu yalana kim inanır!

Adana'da biri öğretmen 4 tarihi eser kaçakçısı, deri üzerine yazılı 1900 yıllık olduğu öne sürülen Tevrat'ı alıcı kılığındaki polislere satarken suçüstü yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, tarihi eser kaçakçılarının Tevrat satmak için müşteri aradığı istihbaratını edindi. Sivil bir polis, alıcı kılığına girip, tarihi eser sattıkları iddia edilen coğrafya öğretmeni T.N. ve Ş.C., Y.Ş., S.C.D. ile Tevrat alımı için anlaştı. Polis, 44 santimetre eni, 878 santimetre uzunluğunda, deri üzerinde İbranice yazılar bulunan eser için yüksek miktarda fiyat verdi.
 
SUÇÜSTÜ BASKIN
 
1900 yıllık olduğu iddia edilen Tevrat'ın bir otelin önündeki satışı sırasında polis baskın yaptı. Suçüstü yakalanan 4 tarihi eser satıcısı, Tevrat'ı eskiciden aldıklarını söyledi. Ancak yapılan incelemede, Tevrat'ın tarihini tespit için karbon testi de uygulattıkları ortaya çıktı. 4 kişi, 'tarihi eser kaçakçılığı' suçlamasıyla adliyeye sevkedilirken Tevrat'ın tarihi olup olmadığının Ankara'da uzmanlarca yapılacak inceleme sonunda belli olacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam