Bu ölüm akıllara durgunluk veriyor

Almanya’da yaşayan Musa Göçmez ile Alman asıllı eşi Emmy Elze Göçmez, tatil için geldikleri Balıkesir’in Edremit İlçesi’ndeki yazlık evlerinde, hırsızlara karşı kurdukları pompalı tüfekli elektronik düzeneğin kurbanı oldu. Yaşlı çift, kapatmayı unuttuklar

Bu ölüm akıllara durgunluk veriyor

Almanya’da yaşayan Musa Göçmez ile Alman asıllı eşi Emmy Elze Göçmez, tatil için geldikleri Balıkesir’in Edremit İlçesi’ndeki yazlık evlerinde, hırsızlara karşı kurdukları pompalı tüfekli elektronik düzeneğin kurbanı oldu. Yaşlı çift, kapatmayı unuttukları düzeneğin ateş alması sonucu yaşamını yitirdi.

KIŞIN Almanya’da yaşayan emekli makine mühendisi, bir çocuk sahibi Musa Göçmez (70) ile kendisi gibi makine mühendisi olan Alman asıllı eşi Emmy Elze Göçmez (67), her yıl olduğu gibi bu yıl da mayıs başında tatil için Güre’de Melek Hanım Tatil Sitesi’ndeki yazlıklarına geldi. Daha önce evine hırsız girdiği belirtilen Musa Göçmez, hırsızlara karşı evinde önlem olarak iki ayrı otomatik pompalı tüfekli düzenek tasarlayıp kurmuştu. Biri girişte, ikincisi ise iki kasanın bulunduğu yatak odasında bulunuyordu. Evde bulundukları zamanlar düzenekleri devre dışı bırakan çift, dün yatak odasındakini devreden çıkartmayı unuttu.

ODAYA GİRERKEN

Bahçe işleriyle uğraşan 2 işçiyi, çatıdaki sorunu gidermeleri için çatıya çıkartan Göçmez çifti, daha sonra ikinci katta bulunan yatak odasına doğru yürüdü. Ancak tam yatak odasına girmek üzereyken, yolluğun altındaki kabloyla mekanizmayı harekete geçirecek düğmeye bastılar ve çelik kasa içerisinde bulunan elektronik düzenekli pompalı tüfek, art arda 5 el ateş etti. Talihsiz çift, yatak odalarının önünde vücutlarına isabet eden saçmalarla olay yerinde can verdi. Çatıda çalışırken silah sesini duyarak eve giren iki işçi, çifti kanlar içerisinde yerde bulunca jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri ve savcının incelemesinin ardından çiftin cesetleri Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ev mühürlenirken, düzenekle ilgili bilirkişi incelemesi yapılacağı öğrenildi.

VURULMA KAMERADA

Olayda kulanılan 12 kalibrelik otomatik av tüfeğinin gece şartlarındaki hareketleri görebilecek kamera sistemine bağlı olduğu belirlendi. Musa Göçmez’in pompalı tüfekli düzeneklerin yanı sıra, giriş kapısı ve yatak odası kapısına sensör yerleştirdiği: kapılara biri yaklaştığında ya da girdiğinde güvenlik kameralarının kayda geçtiği belirtildi. Olay sırasında da güvenlik kamerasının kayıtta olduğu ve olayın saniye saniye kaydedildiği öğrenildi.

‘Mafyaya karşı evini mayın tarlası yaptı’

Musa Göçmez’in müteahhit kardeşi Hasan Göçmez (65), ağabeyi ve yengesinin her yıl mayısta gelip eylül-ekimde Almanya’ya döndüğünü belirterek şunları söyledi: “Kardeşimin yaklaşık 100 milyon liraya yakın serveti var. Mafyadan tehdit alıyordu. Bu düzeneği de ondan kurdu. Kendini korumak için evini mayın tarlasına çevirdi. Ağabeyim çok akıllı biriydi. Zekâsı üst seviyedeydi. Makine konusunda da dâhi olduğu için böyle bir sistemi kurmuştu. Evde yatak odasında farklı bir silah da bulundu. Onu da jandarmaya ben teslim ettim. Eşi de emekli makine mühendisi. Bir oğulları vardı."

İkisi de makine mühendisi

Makine mühendisi olan Musa Göçmez ile eşi Emmy Elze Göçmez, evlerinde hırsızlara karşı, otomatik olarak harekete geçen elektronik aksamlı ve pompalı tüfekli iki düzenek kurdular. düzeneklerin biri girişte, ikincisi ise kasanın bulunduğu yatak odasındaydı. Evde bulundukları zamanlar düzenekleri devre dışı bırakan çift, dün ise yatak odasındakini devreden çıkartmayı unuttu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam