Bu öğretmenin de yaptığı iş mi?

Gaziantep’te ilköğretim okulunda sınıfında sık sık kalem ve silgi kaybolması üzerine öğrencileri arasında anket yapıp ismini belirlediği 2 öğrenciyi hırsız gibi göstermekle suçlanan kadın öğretmen Y.K. hakkında Milli Eğitim Müdürü soruşturma açtı. Hırsızl

Bu öğretmenin de yaptığı iş mi?

Gaziantep’te ilköğretim okulunda sınıfında sık sık kalem ve silgi kaybolması üzerine öğrencileri arasında anket yapıp ismini belirlediği 2 öğrenciyi hırsız gibi göstermekle suçlanan kadın öğretmen Y.K. hakkında Milli Eğitim Müdürü soruşturma açtı.

 

Hırsızlıkla suçlanan öğrencilerden ağlama krizine giren M.G. hastanede tedaviye alındı.

 

Olay önceki gün Şahinbey İlçesi’ndeki Aliye Ömer Battal İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. İddiaya göre 35 öğrencinin bulunduğu 7/A sınıfı öğrencilerinden biri, aynı zamanda sınıf öğretmeni olan Türkçe öğretmeni Y.K.’ya, kaleminin kaybolduğunu söyledi. Bunun üzerine sinirlenen öğretmen Y.K., "Bıktım sizin bu sınıfınızdan" dedikten sonra öğrencilere, "Sizce bu hırsız kim olabilir. Herkes aklına gelen 5 ismi kağıda yazıp bana versin" diyerek anket yaptı.

 

Öğrencilerin çoğunluğu sınıfta yaramazlıklarıyla ön plana çıkan 5 ismi kağıda yazıp öğretmenlerine verdi. Bu 5 öğrencinin ismini okuyan öğretmen, ilk iki sırada yer alan M.G. ile S.B.’ye, "Arkadaşlarınız sizin hırsızlık yaptığınızı düşünüyor" dedi. Hırsızlıkla suçlanan öğrencilerden M.G. ağlama krizine girdi. Ailesi tarafından Düztepe semtindeki Özel Yaşam Hastanesi’ne götürülen M.G.’nin ağlamaktan ateşi yükselip bademcikleri şişti. İlaç verilip, iğne yapılan M.G. evine gönderildi.

 

SORUŞTURMA AÇILDI

Milli Eğitim Müdürlüğü olaya el koydu ve iki müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, sınıfta hırsızlık anketi yaptırdığı gerekçesiyle öğretmen Y.K. ve okul müdürünün ifadesini aldı, öğrencilerle görüştü. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Polisi de okulda inceleme yaptı. Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını belirterek şunları söyledi:

"Öğretmen ifadesinde öyle bir şey yaptığını, ancak bu isimleri öğrencilerle paylaşmadığını söyledi. Bir öğrenci yapılan hareketin kendisine yapıldığını düşünmüş. Kendisi üstüne almış. Ailesiyle bunu paylaşmış. Yapılan son derece yanlış. Asla tasvip etmeyeceğimiz bir uygulama. Konuyla ilgili ön inceleme yapıldı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi. Soruşturması devam ediyor. Konuyu takip ediyoruz."

 

ÖĞRETMEN TACİZDEN TUTUKLANMIŞTI

Aliye Ömer Battal İlköğretim Okulu’nda geçen aralık ayında da 3 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla öğretmeni Mustafa Ö. tutuklanmıştı. Sınıf öğretmeni olan Mustafa Ö., 35 yıllık eğitimciydi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam