Bu mezar şoke edecek...

İş adamı Aziz Hortoğlu, 16 yıl önce İstanbul Yeşilköy’deki evinin önünde bulduğu yavru kediye bakmaya başladığını söyledi.”Panter” adını verdiği kedisini yıllarca yanından ayırmadığını ifade eden Hortoğlu, kedinin yaklaşık 1 yıl önce ölmesi üzerine büyük

Bu mezar şoke edecek...

İş adamı Aziz Hortoğlu, 16 yıl önce İstanbul Yeşilköy’deki evinin önünde bulduğu yavru kediye bakmaya başladığını söyledi.

”Panter” adını verdiği kedisini yıllarca yanından ayırmadığını ifade eden Hortoğlu, kedinin yaklaşık 1 yıl önce ölmesi üzerine büyük üzüntü yaşadığını belirtti.
 
Ölen kedisini çok sevdiğini anlatan Hortoğlu, ”Arkadaş gibi bir birimize destekçi olduk. O beni gördüğünde sevinirdi ben onu gördüğümde mutlu olurdum. Moralim bozuk olduğunda onunla konuşurdum. Evimden çıkıp arkadaş gibi caddelerde gezerdik. 16 yıl onunla beraber, güldük, onunla beraber üzüldük. Panter ölünce çok büyük bir şok yaşadım” diye konuştu.
 
KEDİMİN MEZARINI ARA SIRA ZİYARET EDİYORUM
 
Hortoğlu, kedisinin ölmesinin ardından İstanbul’da 2 gün boyunca kedisini defnedecek bir yer aradığını fakat bulamadığını anlattı.
 
Yanında çalışan bir arkadaşının yardımıyla kedisi Panter’e mezar yapmak için bir tarla satın almaya karar verdiğini ifade eden Hortoğlu, ”Yanımda çalışan bir arkadaşımın köyü Demircihali’de bir tarlanın satıldığını duyduk. 5 dönüm büyüklüğündeki tarlayı satın aldım. Kedim ’Panter’i oraya defnettik. Ardından mermerden bir mezar yaptırdım. Ara sıra kedimin mezarını ziyaret ediyorum. Onu çok özlüyorum” şeklinde konuştu.
 
KENDİ İÇİN DE MEZAR TAŞI YAPTIRDI
 
Bu arada, kedinin renkli fotoğrafının bulunduğu mezar taşında, ”PANTER’dir benim adım. 16 yıl İstanbul’da kaldım. 31.01.2012’den sonrasını hatırlamıyorum. Şimdi burada kalıyorum” ifadeleri yer alıyor.
 
Tarlada ayrıca yaklaşık 1,5 metre boyunda ve üzerinde kendinin renkli fotoğrafı olan bir tabela bulunuyor. Tabelanın üzerinde ise ”Panterin yeri” ibaresi yazıyor.
 
TARLADA KEDİ MEZARINI GÖREN ŞAŞIRIYOR
 
 Demircihalil köy muhtarı Hüseyin Tiryakioğlu ise bir tarlada mezar gördüklerinde çok şaşırdıklarını ifade ederek, mezarı incelediklerinde ise mezarın bir kediye ait olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
 
Mezarın kim tarafından yaptırıldığını bilmediğini anlatan Tiryakioğlu, ”Şaşırılmayacak gibi değil. Mezarın kim tarafından yaptırıldığını bilmiyorum. Mezarı yaptıran kişinin kedisini çok sevdiğini düşünüyorum. Hayvanları herhalde seviyor. Burasını tercih etmiş. İlk defa böyle bir şey gördüm” ifadesini kullandı.
 
Köy sakinlerinde Hüseyin Can ise ”Köy kahvesinde duydum. Merakla mezar başına gidip gördüm ve çok şaşırdım. İnsanlara böyle kabir yapmıyorlar, kediye böyle bir şey yapılmasından dolayı şaşırdım. 71 yaşındayım ilk defa böyle bir şey gördüm. Mezarı görenler şaşırıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam