Bu mahallede küfür yasak!

Sivas'ın Gökçebostan Mahallesi'nde özellikle son zamanlarda gençlerin argolu konuşmaya başlaması nedeniyle ilginç bir kampanya başlatıldı.Kampanya çerçevesinde parklara afişler asıldı. Sivas Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından yapılan uygulamanın h

Bu mahallede küfür yasak!

Sivas'ın Gökçebostan Mahallesi'nde özellikle son zamanlarda gençlerin argolu konuşmaya başlaması nedeniyle ilginç bir kampanya başlatıldı.

Kampanya çerçevesinde parklara afişler asıldı. Sivas Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından yapılan uygulamanın her yerde olmasını isteyen Gökçebostan Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Kaymak, istenilerek başlatılan bir konu olduğunu söyledi.
 
Kaymak, toplum açısından küfür söylemenin ahlak bozucu bir şey olduğunu belirterek "Hem gençlerimiz düzgünce aile terbiyesi şeklinde ilerler büyür, yetişirse ileride bizim için faydalı olur. Elbette her insanın istediği bir şeydir. Dolayısıyla mahallelerimize, daha sonra Sivas’a ardından tüm Türkiye’ye yayılır. Argo kelimeler dışarıdan gelmiş yabancı, müslümanlıkla ilgisi olmayan bir takım şeylerdir. Gençlerimiz belki bilmeden ya da alışkanlık şeklinde söylüyor. Bu durum ilerlemesin diye böyle yapıldı."
 
Sivas’ta ilk olarak bu kampanyanın kendi mahallelerinde başladığını ve herkesin buna yardımcı olduğunu belirten Kaymak, yaklaşık 3 ay önce başlatılan kampanyanın ardından diğer mahallelerin hâla bu konuda bir adım olmamasından yakındı.
 
Yapılan kampanyanın işe yarayıp yaramadığına değinen Kaymak, şunları söyledi:
 
"Birdenbire kesilecek bir şey değil. Alışkanlık halinde, ben de gençleri toplayıp uyarıyorum. Milli servetimize sahip çıkın, kötü kelimelerden uzak durun. Siz pırıl pırıl gençlersiniz. Güzelce oynayın bu yerler, parklar, caddeler hepimizin ortak malıdır. Sağolsun pankartlar gözlerine hitap etti. Bazı sözler kulaklarına hitap etti. Az da olsa engelleyebildik. Ben ailelerden istiyorum. Ailelerde bu işi körüklerse ‘oğlum böyle yap, kızım böyle yap’ derse toplumun katmanlarına yayılır. Yayılınca da ahlak konusunda hal ve hareketleri değişir."
 
Öte yandan mahalle sakinleri ve çocuklar kampanyadan memnun olduklarını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler