Bu kez patron değil, sendika protesto edildi

 Eskişehir'de bir fabrikada çalışan ve bağlı bulundukları sendikanın, işçi haklarını savunmadığını iddia eden işçiler, yürüyüş yaptı. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada çalışan çok sayıda işçi, mesai bitiminde servis araçlarına binmeyerek kent merk

Bu kez patron değil, sendika protesto edildi

 

Eskişehir'de bir fabrikada çalışan ve bağlı bulundukları sendikanın, işçi haklarını savunmadığını iddia eden işçiler, yürüyüş yaptı.
 
Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada çalışan çok sayıda işçi, mesai bitiminde servis araçlarına binmeyerek kent merkezine yürümeye başladı.
 
Sloganlar atarak Ankara-Bursa karayolu kenarında yaklaşık 5 kilometre yürüyen işçiler, kent merkezindeki Sanayi Kavşağı'nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete itikalinin 74'üncü yıl dönümü dolayısıyla saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.
 
Burada, işçiler adına açıklama yapan Yener Ulusoy, çalıştıkları fabrika yönetimiyle hiçbir sorunlarının olmadığını dile getirdi.
 
İşçilerin tüm problemlerinin sendikayla olduğunu ifade eden Ulusoy, “Sendikanın bize verdiği vaatleri yerine getirmemesi bu yürüyüşe sebep oldu. Bağlı bulunduğumuz sendika işçi haklarını savunmuyor. Hep beraber hakkımızı aramak için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler