"Bu işi en uygun biz yapıyoruz"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türkiye'de kurban kampanyasını İslami ve insani koşullara en uygun şekilde kendilerinin yaptığını söyledi.Küçükali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı dolayısıyla kamp

"Bu işi en uygun biz yapıyoruz"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türkiye'de kurban kampanyasını İslami ve insani koşullara en uygun şekilde kendilerinin yaptığını söyledi.

Küçükali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı dolayısıyla kampanya düzenlediklerini, kurban fiyatını ise 275 lira olarak tespit ettiklerini belirtti.

Kurban kampanyaları ile elde edilen etin tamamını değerlendirip fakir fukaraya çok medeni şekilde, dünya standartlarına uygun kuşbaşı ve kıyma olarak konserve yapıp verdiklerini ifade eden Küçükali, şu bilgileri verdi:
''Türkiye'de henüz bu işi bizim gibi yapan yok. Biz fakir fukaranın hakkının korunması anlamında çalışıyoruz. Ülkemizde her Kurban Bayramında, 2 milyonu aşkın kurbanın kesildiğini biliyoruz. Bir kurbanı ortalama 15 kilogram olarak düşünürsek ve 2 milyonu da 15 kilogramla çaparsak, toplam 30 milyon kilogram et eder.

Demek ki Türkiye nüfusunu da 70 milyon olarak düşünürseniz yarısına 1 kilogram et vermemiz lazım.''
Ülke nüfusunun yarısına 1 kilogram et verilemediğini, bu bakımdan çarpık işleyişi durdurmak gerektiğini vurgulayan Küçükali, şunları söyledi:
''Kesilen kurbanlarda fukaranın doğrudan hakkı vardır ve bizler bu hakkı korumalıyız. Biz 'keseceğimiz hayvanı mutlak suretle köylüden alın' diyoruz. Böylece hem Et Balık Kurumu'na, hem de köylüye destek oluyoruz aynı zamanda. Köylü Kızılay'ın hayvanını alacağını biliyor. Fakir fukara da evine et gireceğini biliyor. Diğer konularda olduğu gibi kurbanla alakalı konularda da iddialı bir şeyler yapıyoruz. Ülke insanına faydalı olacağını düşünüyorum. Türkiye'de kurban kampanyasını İslami ve insani koşullara en uygun şekilde biz yapıyoruz. Yapılan çalışma ülke insanımıza ve inanç değerlerimize yeni bir katmadeğer getiriyor. Bunun etrafında toplanmamız lazım.''

-''YIL BOYUNCA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR''-

Bağışçılardan aldıkları vekaletle dini kurallara uygun olarak kestirdikleri kurbanları, hijyenik koşul ve standartlarda paketleterek yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları anlatan Küçükali, şöyle devam etti:
''Böylelikle halkımızın yardımlaşma bilincinin bir göstergesi olan kurban bağışlarının huzur ve güven içinde kurumumuz aracılığıyla yapılması sağlanmakta ve bir yardımlaşma seferberliğine dönüştürülmektedir. Vekalet verme yoluyla gerçekleştirilecek kurban bağışları, Kurban Bayramının ilk günü sabah namazından sonra başlayarak, üçüncü günü akşamına kadar kesilecek.

Kurban kesimleri veteriner hekim, noter, din görevlisi, anlaşmalı olduğumuz kurumun personelleri ve Türk Kızılayı personelleri eşliğinde, vekalet verilen bağışçımızın ismi okunarak Et Balık Kurumu kombinalarında yapılacak. Kesimler gerçekleştikçe, cep telefon numarasını bağış birimimize veren bağışçılarımıza SMS ile cep telefonu olmayan bağışçılarımızın ev telefonlarına ulaşılarak kesim işlemine ilişkin bilgi verilecek. Kesilen kurbanlar hijyenik ortamlarda kavurma haline getirilip, Türk Gıda Kodeksine uygun şekilde paketlenerek yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine Türk Kızılayı Şubeleri aracılığı ile dağıtılacak. Bağışçılarımıza şubelerimiz aracılığıyla kurbanlarından tadımlık olarak 800 gramlık kavurma, kesim görüntülerini içeren CD ve teşekkür belgesi ile geri dönüş yapılacak.''

Genel Başkan Tekin Küçükali, geçen yılki Kurban Bayramından itibaren konserve kuşbaşı ve kıyma olarak toplam 400 ton et dağıttıklarını, bunun son bölümünü ise Ramazan ayında yaptıkları yardımların içine koyduklarını kaydetti.

Kızılay'ın kurbanın yanı sıra adak da kabul ettiğini anımsatan Küçükali, adak konusunda da kendilerine yoğun talep olduğunu, bu talepleri de kabul ettiklerini belirtti.

Küçükali, kurban bağışlarının tüm Kızılay şubelerine ödenebileceği gibi PTT'nin 2868 nolu Kızılay posta çeki ve tüm bankalardaki Kızılay hesabına yatırılabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler