Bu illerde evi olan yaşadı

Erzurum Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Suat Bakır, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Kars ve Iğdır 'da sahipleri tarafından içerisinde oturulan tarihi konutların bakımı için hak sahiplerine 35 ila 40 bin lira arasında para verdiklerini sö

Bu illerde evi olan yaşadı

Erzurum Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Suat Bakır, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Kars ve Iğdır 'da sahipleri tarafından içerisinde oturulan tarihi konutların bakımı için hak sahiplerine 35 ila 40 bin lira arasında para verdiklerini söyledi.

Bakır, "Tarihi niteliği bulunan ve Anıtlar Kurulu tarafından koruma altına alınan tarihi evlerimizin sayısı pek fazla değil. Tarihi evlerin içerisinde oturan hak sahiplerinin, bu tarihi taşınmaz eserleri daha iyi koruyabilmeleri ve evlerde meydana gelen hasarların onarımı için 35 bin ila 40 bin lira arasında ödeme yaptık.
 
Bu rakam yıllara göre değişiklik gösterebiliyor. Tarihi evlerin yaşatılabilmesi ve kültür turizmine kazandırılması için Bakanlık olarak bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler