Bu iki ilçe TBMM gündeminde

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova ve Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldelerinin ilçe olmalarına ilişkin dosya TBMM gündemine girmeye hazırlanıyor.Önceki gün Balıkesir’in AK Partili milletvekillerinin öncülüğünde, CHP’li Milletvekillerinin d

Bu iki ilçe TBMM gündeminde

 Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova ve Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldelerinin ilçe olmalarına ilişkin dosya TBMM gündemine girmeye hazırlanıyor.


Önceki gün Balıkesir’in AK Partili milletvekillerinin öncülüğünde, CHP’li Milletvekillerinin de destek verdiği beldelerin, ilçe olmalarına ilişkin dosya, TBMM’nin alt komisyonlarında görüşülebilmesi için hazırlıkların yapıldığı öğrenildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca’nın genel seçimlerde verdikleri sözü tutmak için son günlerde yoğun bir çalışma içinde oldukları belirtilirken, Altınova’nın ilçe olması için en ciddi somut adımın önceki gün beldenin, ilçe olmasına ilişkin hazırlanan taslağın TBMM alt komisyonuna girmesi için resmi başvurunun yapılmasıyla atıldığı kaydediliyor.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da onay verdiği öğrenilen Altınova ve Altınoluk’un ilçe olmalarına ilişkin tasarının Balıkesir’in Büyükşehir olması yönündeki projenin bir etabı olduğu da gelen bilgiler arasında.


Konuyla ilgili görüşlerini belirten Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, tasarının henüz TBMM alt komisyonuna girmemesi nedeniyle heyecanlanmanın erken olduğuna dikkat çekerek, “Altınova’mızın ilçe olmak hakkıdır.

Bu bağlamda hükümetin yapmış olduğu girişimleri memnuniyetle karşılıyoruz. Belde halkının beklentisi ilçe olduktan sonra Altınova’ya yapılacak yatırımlarla hastane, kaymakamlık, emniyet müdürlüğü gibi birçok hizmetten yararlanmasına yöneliktir” diye konuştu.


CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova ise beldelerin ilçe olması yönündeki yasa taslağını kendilerinin de desteklediğini kaydederek, “Ancak tasarı henüz TBMM alt komisyonuna bile girmiş değil. Bu komisyonlarda tasarının değişip değişmeyeceğini şimdiden kestirebilmek mümkün değil.

Ancak gerek AKP’nin gerekse CHP’nin Balıkesir Milletvekilleri olarak herkes Altınova’nın ilçe olması için gereken çabaları gösteriyorlar. Şahsen ben Altınova’nın ilçe olmasından yanayım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam