Bu da oldu sismometreyi çaldılar

 İstanbul Üniversitesi’nin TÜBİTAK işbirliği ile fay hattının hareketlerini gözlemlemek için Avcılar Kampusu içine yerleştirdiği sismometre çalındı. Yer kabuğundaki hareketleri saptayıp kayıt eden cihazı kontrol etmek için kampusa giden TÜBİTAK görevlisi

Bu da oldu sismometreyi çaldılar

 

İstanbul Üniversitesi’nin TÜBİTAK işbirliği ile fay hattının hareketlerini gözlemlemek için Avcılar Kampusu içine yerleştirdiği sismometre çalındı.

 

Yer kabuğundaki hareketleri saptayıp kayıt eden cihazı kontrol etmek için kampusa giden TÜBİTAK görevlisi Jeofizik Yüksek Mühendisi Faruk Çimen, sismometrenin yerinde olmadığını gördü.

 

Bahçede metal bir kabın içine konulan cihazın, yerinde olmadığını gören Çimen, durumu hemen TÜBİTAK’a, üniversite yetkililerine ve polise bildirdi. 15 bin TL değerindeki sismometre ile birlikte akü, güneş paneli ve GPRS cihazının çalındığı da bildirildi.

 

TÜBİTAK Marmara Araştırmalar Merkezi Yer ve Deniz Bilimleri yetkilileri, cihazda çok önemli veriler olduğunu bildirdi.

 

SİSMOMETRE

Doğal ve suni titreşimler ile depremleri, özel kâğıtlar üzerine veya sayısal ortamda kaydeden cihazlara verilen genel addır.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam