Bu anket Trabzon'u karıştırdı!

Trabzon'un Tonya ilçesinde düzenlenen ankette ''En beğenilen ev kadını'' seçilen 80 yaşındaki Fadime Kayacı'yı, ödül töreni için ilçeye getirmek isteyen belediye ekipleri kar engeline takıldı.Alınan bilgiye göre; Tonya Belediyesi yetkilileri, ilçenin düşm

Bu anket Trabzon'u karıştırdı!

Trabzon'un Tonya ilçesinde düzenlenen ankette ''En beğenilen ev kadını'' seçilen 80 yaşındaki Fadime Kayacı'yı, ödül töreni için ilçeye getirmek isteyen belediye ekipleri kar engeline takıldı.

Alınan bilgiye göre; Tonya Belediyesi yetkilileri, ilçenin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ankette topladığı oylarla adını duyuran ve Karakısrak Yaylası'nda tek başına yaşayan 80 yaşındaki Fadime Kayacı'yı, yarın düzenlenecek ödül töreni için şehir merkezine getirmek amacıyla harekete geçti. Ancak, Karayolları ve Belediye ekipleri, 3 gün süren çalışmalara rağmen, kar nedeniyle kapanan yayla yolunu açamadıkları için Fatma Nine'nin yaşadığı bölgeye ulaşamadı.

Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tonya'nın kurtuluş etkinleri kapsamında düzenledikleri anket çalışmasında 'En beğenilen ev kadını' ödülünü alan Fadime Kayacı'ya ulaşmak için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini ifade ederek, ''Yayla yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı. Fadime Nine'nin oturduğu yayla, ilçe merkezinde 18 kilometre uzaklıkta. Yol çalışmalarına katılan Karayolları ile Belediye ekipleri yoğun bir gayret gösterdi fakat şiddetli kar nedeniyle yolun ancak 7 kilometresini açabildik'' dedi.

Kurt, ödül töreninin yarın gerçekleştirileceğini belirterek, ''Fadime Kayacı'ya ulaşmak için kaldığı yere helikopter ile gitmeyi düşündük. Ancak kar ve sis nedeniyle helikopterin uçması da tehlikeli. Artık bundan sonra yapacağımız. yolların açılmasından sonra kendisinin ayağına giderek, ödülü orada ona takdim etmek'' diye konuştu.

Tonya'nın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla 10 dalda ilçede 'En'lerin seçimi yapılmıştı.

Anket çalışması sonucunda ''En beğenilen ev kadını'' kategorisinde 13 ev kadınına oy verilirken, 80 yaşındaki Fadime Kayacı, 76 oyla birinci olmuştu.

 

-YAYLADA TEK BAŞINA YAŞAYAN NİNE-

 

Trabzon'un Tonya ilçesine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta olan ve 1900 rakımlı Karakısrak Yaylası, Büyük Mahalle ve Kaleönü Mahallesi sakinlerince yazları kullanılıyor.

Hayvancılıkla geçinen aileler, yaz aylarında ineklerini alarak yaylaya çıkıyor. Burada hem ineklerini besliyor hem de kışın yakacak odun ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Büyük Mahalle'de köy evi bulunan Fadime Kayacı da kız kardeşi Asiye Kayacı ile diğer köylüler gibi sadece yaz aylarında Karakısrak Yaylası'na çıkarak, yakacak ihtiyacını karşılıyor, ineklerinin bakamını yapıyordu.

1984'te yanına gelen 14 yaşındaki sara hastası yeğeni Ali Haydar Kayacı'nın, evde yalnız kaldığı sırada ateşe düşerek hayatını kaybetmesine çok üzülen Fadime Nine, bir daha köye dönmedi.

Fadime Kayacı, kış aylarında kimsenin kalmadığı yaylada, zor şartlara rağmen hayatını sürdürerek, yakınlarının ısrarına rağmen köye dönmüyor.

Ankette yer alan ''En beğenilen ev kadını'' sorusu erkekleri kızdırmış ve anket tartışılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam