"Böyle olacağını düşünmedim"

"Kıbrıs'ta elleri bağlı esir bir Rum askerini başından vurdum, 9 kişiyi daha öldürdüm" diyerek ortalığı karıştıran tiyatrocu Atilla Olgaç, "Çark etmedim, söylediklerim, üzerine çalıştığım bir filmin senaryosudur. Ama olayın bu boyuta geleceğini hiç tahmin

"Böyle olacağını düşünmedim"

"Kıbrıs'ta elleri bağlı esir bir Rum askerini başından vurdum, 9 kişiyi daha öldürdüm" diyerek ortalığı karıştıran tiyatrocu Atilla Olgaç, "Çark etmedim, söylediklerim, üzerine çalıştığım bir filmin senaryosudur. Ama olayın bu boyuta geleceğini hiç tahmin etmemiştim, özür dilerim" dedi.

1974'teki Kıbrıs Barış Harekatı'nda adaya çıkan Türk askerleri arasında yer alan tiyatrocu Atilla Olgaç'ın bir TV programında "Kıbrıs'ta elleri bağlı bir esir Rum askerini yüzüme tükürdüğü için başından vurdum, savaşta da 9 kişiyi öldürdüm" şeklindeki açıklamalarının yankıları devam ediyor. Tepkiler üzerine Olgaç önceki gün "Bu bir senaryoydu" diye açıklamasını yapmıştı.

30 yıldır kafamda

Olay giderek büyürken ünlü tiyatrocu dün Hürriyet'e konuştu. İşte Olgaç'ın sözleri: "Benim kafamda 30 yıldır bu hikaye vardı. Yani tıpkı "Er Ryan'ı Kurtarmak" gibi bir film çekmek istiyordum ve bunun senaryosu üzerine de uzun zamandır çalışıyordum. Kafamda şekillendirdiğim bu senaryoyu canlı yayında sanki gerçekmiş gibi anlattım. İnsanların tepkisinin nasıl olacağını merak ediyordum. Amacım bir şok ortamı yaratmaktı. Zaten konuşmama da Er Ryan filminden söz ederek başladım. Birileri dikkatli izlerse, ne demek istediğimi anlayacak. Ve bu senaryoyu oyunculuğu da katarak sahneledim. O kadar iyi oynamışım ki şu an yaşadıklarım bu oyunculuğumdan kaynaklanıyor. Korkunç bir tepki geldi. Bir şok olacağını biliyordum ama bu kadar tepki beklemiyordum. Açıkçası oyunculuğum beni bitirdi. Ve şunu gördüm ki bu senaryoyu çekmek gerçekten kötü olacak. Bunu da test etmiş oldum.

Bir tek hatam var, bu olayı devam ettirmem, Radikal Gazetesi'ne de aynı açıklamaları yapmamdır. Bu kadar uzatmayıp, yayında söylemek istediğimi yani bu işin bir senaryo olduğunu burada açıklamalıydım. Bu medyayı kullandığım anlamına mı gelir bilmiyorum ama ben herkesten özür diliyorum. Sonuç olarak ben bu filmi çekeceğim ve yakında da siz göreceksiniz ama senaryo bu şekilde asla olmayacak, tamamen değişecek. İnanın olayların bu boyuta geleceğini hiç tahmin etmedim. Hilmi Özen'in söylediği gibi ben ikinci harekatta bölgeye gittim ve birebir savaşın içinde bulunmadım. Canlı çatışmaya girmedim.

Mahkemeye gidilsin

Bir insanlık suçu işlediğim, mahkeme yolunun göründüğü söyleniyor. İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidilsin, bu beni mutlu eder. Çünkü bu olayın gerçek olmadığı o zaman ortaya çıkacaktır. O bölgeye giden hiçbir Türk askeri, bir Rum'a hele esire böyle davranmamıştır, davranmaz da. Ben böyle bir şey duymadım, inanmıyorum da. Tek hatam senaryoyu bir bütün olarak değil de bu şekliyle anlatmamdır ve anlatırken de oyunculuğumu kullanıp oynamamdır. Dediğim gibi anlattıklarımın gerçekle ilgisi yoktur. Gerekli araştırmalar yapılıp her şeyin de ortaya çıkmasını ben de çok isterim."  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler