Böyle gelin herkese nasip olmaz!

 Evliliğinden 2 çocuğu dünyaya gelen Çakır, zihinsel engelli eşinin yaşam kaynağı olurken, aynı zamanda yine zihinsel engelli olan eşinin ağabeyi ve onun oğlu ile bedensel engelli kayınpederine bakıyor. 10 yıl önce görücü usulüyle akrabasıyla evlendirildi

Böyle gelin herkese nasip olmaz!

 

Evliliğinden 2 çocuğu dünyaya gelen Çakır, zihinsel engelli eşinin yaşam kaynağı olurken, aynı zamanda yine zihinsel engelli olan eşinin ağabeyi ve onun oğlu ile bedensel engelli kayınpederine bakıyor.
 
10 yıl önce görücü usulüyle akrabasıyla evlendirildiğini anlatan Zahide Çakır, bu evliliğinden dünyaya gelen oğulları 5 yaşındaki Abdurrahman ile 7 yaşındaki Abdulkadir'in sağlıklı olduğunu belirtti. İlk etapta şehir hayatının rahat olacağı düşüncesiyle evlendiğini belirten Çakır, şunları söyledi:" Köy hayatı zordu. Bundan kurtulmak istedim. O sırada eşimin ailesi beni istemeye geldi. Ailemde evliliğimizi onayladı. Şehir hayatının rahat olacağını düşünüyordum. Eşim zihinsel engelli olmasına rağmen, onun bu kusurunu görmedim. Eşime ve onun ailesine her konuda yardımcı olmaya çalıştım. Tek endişem çocuklarımın da zihinsel engelli olabileceğiydi. Ama çok şükür 2 oğlumun da sağlık durumu iyi. Eşimin eli, kulağı oldum. Yeri geldi yemek yedirdim, su içirdim. Asla evi terk etmeyi ve boşanmayı düşünmedim."dedi. 
 
Eşinin ağabeyi 41 yaşındaki Ahmet Çakır ile onun oğlu 13 yaşındaki Muhammet Çakır'ın da zihinsel engelli olduğunu hatırlatan Zahide Çakır, "Kayınbiraderim bitişik evde oturuyor. 4 yıl önce eşi evi terk etti. Eşi gidince kayınbiraderim ve oğluna da ben bakıyorum. 74 yaşındaki kayınpederim Abdullah Çakır da zaten daha önceden geçirdiği kaza sonucu güçlükle yürüyor. Kayınvaliden de 5 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu nedenle hem eşime, hem ağabeyine ve oğluna hem de kayınpederime ben bakıyorum. Kayınpederim 3 ayda 675 lira engelli maaşı alıyor. Evimizin de aylık 250 lira kirası var. Engeli maaşı ve komşuların desteğiyle geçimimizi sağlıyoruz."diye konuştu.
 
Gözünde çocukluktan itibaren şaşılık olduğunu belirten Çakır, " Şaşılığın tedavisi için doktorlar ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Fakat ameliyat olumsuz sonuçlanırsa tamamen kör olurum korkusuyla ameliyat olmayı tercih etmedim. Doktorlar ameliyatta körlük riskinin olmadığını söyledi ama, ben yine ameliyat olmak istemiyorum."dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler