Böyle fakirlik görülmedi

 Adana'da, çiçekçilik yaparken eşi şizofren hastası olduğu için dükkanını satmak zorunda kalan bir kişi, 3 çocuğuyla virane bir evde hayat mücadelesi veriyor. Baba fakirlikten 5 aylık bebeğine bez alamadığını söyledi.Çiçekçilik yaparak geçimini sağlayan C

Böyle fakirlik görülmedi

 

Adana'da, çiçekçilik yaparken eşi şizofren hastası olduğu için dükkanını satmak zorunda kalan bir kişi, 3 çocuğuyla virane bir evde hayat mücadelesi veriyor. Baba fakirlikten 5 aylık bebeğine bez alamadığını söyledi.

Çiçekçilik yaparak geçimini sağlayan Cenk Koray Çatal (36), 2005 yılında Zümra Çatal ile evlendi. Ancak anlaşamayan çift ayrı yaşamaya başladı. Bu arada Çatal, Zencefil Konak (42) isimli bir kadınla tanışarak aşık oldu. Bir süre sonra çift dini nikah kıyıp birlikte yaşamaya başladı. Çatal, eşinin daha önceki evliliğinden dünyaya gelen Resul adlı çocuğunu da yanına aldı. Bu evlilikten Çatal'ın Cengiz (2) ve 5 aylık Can Berk adında çocukları oldu. Çatal çiçekçilik yaparak geçimini sağlayıp ailesinin

geçimini sağlarken eşi rahatsızlandı. Adana'da hastane hastane gezen Çatal derdine derman bulamadı. En son doktorlar eşinin rahatsızlığının psikolojik olduğunu belirterek Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdi. Burada Çatal'ın eşine şizofren tanısı konularak hastanede tedavi edilmesine karar verildi. 

Çatal'ın maddi durumu iyi olmadığından eşinin sağlığına kavuşması için çiçekçi dükkanını sattı. Kimse olmadığı için evde çocuklarına kendisi bakmaya başladı. Ancak aradan yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen eşi bir türlü iyileşip dönmeyince Çatal evde çocuklara baktığı için çalışamadığından maddi olarak sıkıntıya girdi. Sattığı dükkanın parası da eşinin sağlık masraflarına gittiği için iki odalı virane bir evde hayat mücadelesi vermeye başladı. 

Çatal, çok zor durumda olduğunu ancak eşi hastaneye giderken ona söz verdiği için çocuklarına bakmaz zorunda olduğunu belirterek, "Eşime söz verdim onları bırakıp gidemem. Ama artık tıkandım. Dayanacak gücüm kalmadı. Komşuların yardımıyla geçiniyoruz. Çocuklarıma mama almakta bile zorlanıyorum. Çok kötü şartlar altında yaşıyoruz ama yakında açlıktan öleceğiz" dedi. 

Çocukları hayatta tutabilmek için cep telefonunu, buzdolabını ve çamaşır makinesini sattığını söyleyen Çatal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarım için her şeyi yaparım. Onlar benim herşeyim. Onların karnını doyurmak ve bakabilmek için evdeki değerli eşyaların hepsini sattım. Gerekirse böbreğimi satarım. Devlete başvurdum ama ayda 50-100 TL para veriyorlar. Benim 3 çocuğum var bunların mama parasına yetmiyor. Ayrıca, oturduğum virane evin kirası bile 100 TL. Ben ne yapayım hırsızlık mı yapayım,

milletin namusuna mı göz dikeyim. Bunları yapacağıma Allah canımı alsın daha iyi." 

Beş aylık bebeği için bez alacak bile parası olmadığını belirten Çatal, şunları söyledi: "Bezi bile komşuları alıyor. Ben onlara daha az muhtaç olmak için çocuğun ıslattığı bezleri çamaşır ipine serip kurutup bebeğin altına tekrar bağlıyorum. Bu sağlıklı değil ama ne yapabilirim. Benim başka çarem yok." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam