Böyle baba olmaz kızına 13 yıl...

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde öz kızına 13 yaşından itibaren 8 yıl boyunca tecavüz ettiği, kızından dünyaya gelen ve 17 yaşına gelen çocuğuna da cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan 53 yaşındaki R.B.'nin 'Babalık ve kocalık hakları' elinden al

Böyle baba olmaz kızına 13 yıl...

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde öz kızına 13 yaşından itibaren 8 yıl boyunca tecavüz ettiği, kızından dünyaya gelen ve 17 yaşına gelen çocuğuna da cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan 53 yaşındaki R.B.'nin 'Babalık ve kocalık hakları' elinden alınarak 27 yıl 3 ay ağır hapis cezası verildi.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmaya Kastamonu E Tipi Cezaevi'nden getirilen tutuklu sanık R.B. ile avukatı Bülent Öngün katıldı. Duruşmada son savunmasını yapan sanık baba R.B., öz kızına tecavüz ettiği için çok pişman olduğunu belirterek, "Çok pişmanım, yüce mahkemenize sığınıyorum başkaca bir diyeceğim yoktur" dedi.

Sanık avukatı Bülent Öngün, tutuklu sanık baba R.B.'nin savunmalarına ek olarak tahliyesine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti savunmaların tamamlanmasından sonra duruşmaya ara verdi. Aradan sonra 1'in Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sibel Kurtoğlu heyletin kararını açıkladı. Heyet, kararında öz kızına 8 yıl boyunca tecavüz eden, kızından doğan ve 17 yaşına gelen çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan R.B.'nin suçunu dosyadaki kanıt durumuna göre sabit görerek, "Mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde zincirleme cinsel saldırı' suçundan önce 16 yıl ağır hapis cezası verildi. Ceza daha sonra suçun öz kızına karşı ve birden fazla işlemesi nedeniyle 27 yıl 3 aya çıkarıldı.

BABALIK HAKKI ELİNDEN ALINDI

Mahkeme heyeti öz kızına tecavüz ettiği için 27 yıl 3 ay hapis cezası verilen R.B.'nin, 'Babalık ve kocalık haklarını elinden alınmasına' hükmetti. Duruşmanın ardından elleri kelepçeli olarak adliyeden çıkarılan R.B., tutuklu ve sevk aracıyla Kastamonu E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

OLAY NEYDİ?

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi Kurttepe Köyü'nde bir maden ocağında işçi olarak çalışan sanık 53 yaşındaki R.B. öz kızı F.D. ile 13 yaşında olduğu 1988 yılından, evlendiği 1996 yılına kadar 8 yıl boyunca zor kullanarak cinsel ilişkiye girdi. Bu tecavüzler sırasında F.D.'nin 1992 yılında erkek çocuk H.B., 1993 yılında kız çocuğu B.B.'yi dünyaya getirdi. Sapık baba, bir süre sonra memleketi Karabük'e dönerek burada öz kızından tecavüzü sonucu doğan oğlu H.B.'yi evlatlık verdi. Tecavüz ettiği kızı F.D.'yi de komşu köyde tek gözü görmeyen birisi ile evlendirdi. R.B., kızından olan kızı B.B.'yi eşinden olmuş gibi nüfusuna kaydettirdiği tespit edildi.

Karabük'te yaşayan aile lise 3'üncü sınıfta okuyan B.B., geçen yıl Ekim ayında yıllardır ablası olarak bildiği F.D.'nin gerçek annesi olduğunu öğrendiği için intihara kalkışmıştı. Babasının tacizlerini de günlüğüne yazan B.B.'nin intihar teşebbüsü ile de tecavüz olaylarını da ortaya çıkmıştı.

KIZI ŞİKAYETÇİ OLMADI

Davada Recep Berber'in tecavüz ettiği şuanda 36 yaşında olan kızı F.D. talimatla alınan ifadesinde her şeyi anlatırken, kendisine yıllarca tecavüz eden babasından şikayetçi olmadı. Karabük'te yaşayan F.D. ifadesinde, "Babam beni 1988 yılına kadar ormana götürerek zorla tacizde bulundu. Daha sonra Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde Kurttepe Köyü'nde bir maden ocağında çalışmaya başladı. Bir evin içerisinde annem, babam ve kardeşlerimde 7 kişi yaşıyorduk. Gece herkes uyuduktan sonra beni başka bir odaya götürerek zorla tecavüz etti. Yaşadıklarımı tecavüzün başlamasından 8 ay sonra anneme söyledim. Ama o da tecavüze engel olamadı. Babamdan şikayetçi değilim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler