Boşanmalarda şaşırtan sonuç

 ‘Evliliklerin ilk yılları zor geçer’ inanışı, istatistiklerin ortaya koyduğu verilerle çürütüldüğü Sakarya’da geçtiğimiz yıl bin 282 çift boşanırken bu rakamın içinde en büyük oran 172 boşanma ile 20 ve üstü evlilik yılı olanlarda yaşandı. 2. sırada ise

Boşanmalarda  şaşırtan sonuç

 

‘Evliliklerin ilk yılları zor geçer’ inanışı, istatistiklerin ortaya koyduğu verilerle çürütüldüğü Sakarya’da geçtiğimiz yıl bin 282 çift boşanırken bu rakamın içinde en büyük oran 172 boşanma ile 20 ve üstü evlilik yılı olanlarda yaşandı. 2. sırada ise 113 boşanma ile ilk bir yıl. Evliliklerin sona erdiren en büyük etken ise geçimsizlik.

 

Türkiye İstatistik Kurumu yaptığı çalışmalarla değişen toplum yapısını da ortaya koymaya devam ediyor. Bir evliliğin uzun sürmesi için ilk yılların sorunsuz atlatılması gereği inancı istatistiklerle sona ermeye başladı.

 

Geçtiğimiz yıl Sakarya’da bin 282 boşanma davası sonuçlandı. Yapılan istatistiklere göre evlilik yıllarına göre en çok boşanma oranı 20 ve üstü yıllarda evlilik yaşayan çiftlerde ortaya çıktı. 20 yıldan fazla evlilik yılına sahip 172 çift boşanırken, bunu 113 boşanma ile 1 yıllık evliler izledi. İstatistikte ortaya çıkan en çarpıcı sonuç ise 62 çiftin daha bir yılını bile doldurmadan boşanması oldu.

 

GEÇİMSİZLİK İLK SIRADA

 

Bin 80 boşanmanın nedeni geçimsizlik olarak belirlenirken, 2’si eşlerin evi terk etmesi, 182’sinin diğer nedenler ve 18’inin ise bilinmeyen bir nedenden dolayı gerçekleştiği belirlendi. 

 

YAŞ ORTALAMASI

 

Ortaya çıkan istatistiklerde ise Sakarya’da erkeklerde evlenme yaşı ortalaması 28,5, kadınlarda ise 24,3 olarak tespit edildi. İlk evlilik yaşı olarak ise erkeklerde 26,6, kadınlarda 23 yaş ortalaması gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler