Boğazlarına kadar suya battılar

 Yollarda su seviyesinin 40 santimetreye kadar yükselmesi nedeniyle araçlar arızalanırken, trafik felç oldu. Çukur bölgede bir evde su seviyesinin iki metreyi ulaşması üzerine mahsur kalan anne ve iki çocuğunu itfaiye ekipleri yüzerek kurtardı. Adana'da s

Boğazlarına kadar suya battılar

 

Yollarda su seviyesinin 40 santimetreye kadar yükselmesi nedeniyle araçlar arızalanırken, trafik felç oldu. Çukur bölgede bir evde su seviyesinin iki metreyi ulaşması üzerine mahsur kalan anne ve iki çocuğunu itfaiye ekipleri yüzerek kurtardı. 

Adana'da saat 16.00 sıralarında başlayan yağmur, Toros, Güzelyalı, Huzurevleri, Mahfesığmaz, Kurttepe, Yurt ve Yeşilyurt mahallerindeki etkili oldu. Kentin ara arterlerinden Alparslan Türkeş Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Süleyman Demirel Bulvarı ve Tellidere Caddesi yağış nedeniyle suyla doldu.

Bu bölgede çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Bulvarlar ve caddelerdeki su seviyesinin 40 santimetreye kadar oluşması nedeniyle, çok sayıda araç arızalanırken, trafik felç oldu. 

ANNE VE İKİ ÇOCUĞU ÖLÜMDEN DÖNDÜ 

Merkez Çukurova İlçesi'ndeki Toros Mahallesi'nde çukur bölgedeki evde suyun yüksekliği 2 metreye ulaştı. Tamamen suyla dolan evde mahsur kalan anne ve iki çocuğu, dama çıkıp yardım çığlıkları attı. Evin karşısındaki caminin imamı Davut Karaçay, ailesini kurtarmak için yüzerek eve gitmeye çalıştı.

Ancak elektrik kaçağı olma ihtilamaline karşı diğer vatandaşlar imamı engelledi. İhbar üzerine olay yerine ulaşan TEDAŞ ekibi, elektriği kesti. İtfaiye ekipleri ve sivil savunma ekipleri, yüzerek mahsur kalan 27 yaşındaki Ayşe Karaçay ile çocukları 4 yaşındaki Semanur ve 10 aylık Şeval'i kurtartardı. 

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri suyun tahliye etmeye çalışıyor. 

Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kentin kuzey bölgesinde istasyon bulunmadığı için düşen yağış miktarının ölçülemediğini, Adana Havaalanı'ndaki istasyonda ise metrekareye 20 kilogram yağış düştüğünü kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler