Boğaz'da nefes kesen gösteri

 CUMHURİYET'in 89. Yıl kutlamaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Boğaz köprüsünde düzenlenen havai fişek , ses ve ışık gösterileriyle oluşturulan görkemli bir törenle devam etti.  Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasında yapılan törenler ilk olar

Boğaz'da nefes kesen gösteri

 

CUMHURİYET'in 89. Yıl kutlamaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Boğaz köprüsünde düzenlenen havai fişek , ses ve ışık gösterileriyle oluşturulan görkemli bir törenle devam etti. 
 
Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasında yapılan törenler ilk olarak saat 19:00’da ışık gösterisiyle başladı. Hemen ardından İstanbul Büyükehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından başlatılan havai fişek gösterisi adeta gökyüzünü renklendirdi. Boğazda gerçekleşen gösteri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Tekne ve yatlarla boğazda gezinti yapan vatandaşlar alkışlarla tempo tutarak gösteriyi izledi. 
 
Kutlamalarda 16 ayrı noktadan 20 tonluk toplam 48 bini aşan havai fişek atışı yapılırken, her biri 8 bin watt enerji veren 150 ‘Skytracer’ kullanıldı. En büyüğünün ağırlığı 10 kilogramın üzerinde olan havai fişeklerin İstanbul Boğazı’nda 250 metreye kadrar yüksekliğe çıktığı öğrenildi.
 
Boğaz Köprüsü üzerinde 60 ateşleme sistemi yer alacak ve bin metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturuldu. 15 dakikalık gösterinin müziği Fahir Atakoğlu tarafından organizasyona özel olarak bestelenirken, gösterinin kareografisi de bu besteye göre yapıldı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir şölene dönüştürülen organizasyon öncesi ve sırasında 30’u yurtdışından olmak üzere toplam 300 kişilik bir ekip görev yaptı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler