Böcekli kakaolara suç duyurusu

Fildişi Sahilleri’nden 2007 yılında getirilen, böcekli ve fareli olduğu bilirkişi raporları ile tespit edildiği halde pazara sürülen kakao çekirdekleriyle ilgili tartışma yargıya taşınıyor. Tüketiciler Birliği Derneği, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı İstanb

Böcekli kakaolara suç duyurusu

Fildişi Sahilleri’nden 2007 yılında getirilen, böcekli ve fareli olduğu bilirkişi raporları ile tespit edildiği halde pazara sürülen kakao çekirdekleriyle ilgili tartışma yargıya taşınıyor. Tüketiciler Birliği Derneği, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü hakkında “görevi ihmal sebebiyle kamu sağlığını tehlikeye sokmak, sağlık için tehlikeli madde temini ile zehirli madde imal ve ticareti” gibi iddialarla suç duyurusunda bulunacak.

 

Tüketiciler Birliği Derneği, kakao ve fareli kakao çekirdeklerinin pazara sürülmesi nedeniyle “kamu davası” açılmasını talep edecek. Tüketiciler Birliği Derneği, suç duyurusunu bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapacak. Suç duyurusuna, kakao ve kahve çekirdekleri üzerinde ölü olarak bulunan fare ve böceklerin fotoğrafları da eklenecek.

 

BİLE BİLE BÖCEKLİ KAKAOYA İZİN

Tüketiciler Birliği Derneği, yapacağı suç duyurusunda, gemideki ürünün denetiminden sorumlu İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü’nün, önce gemiyi karantinaya aldığını, sonra da fümigasyon yöntemiyle ilaçlatıp Türkiye`ye girişine izin verdiği iddiasına yer verecek. Suç duyurusunda, “Ürünlerin ülkeye girişi konusunda ihmalkâr davrananlar kakaoları ilaçlamışlar fakat ilaçlama sonucunda Tarım İlacı Kalıntı Testi yapmamışlardır. Böylece kurtlardan tamamen arındırmadan bu ürünlerin satılmasına, kullanılmasına göz yummuş ve buna ek olarak Tarım İlacı Kalıntı Testini de uygulamayarak halk sağlığını tehlikeye sokmak suretiyle suç işlemişlerdir” denilecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam