Bitlis'e 10 metre kar yağdı

Son 20 yılın en çetin kışının yaşandığı Bitlis’te bu yıl içerisinde yağan kar miktarı meteoroloji tarafından 10 metre 42 santim olarak belgelendi.Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü'ne bağlı ölçüm istasyonlarının yaptığı ölçümlere göre Bitlis merkeze yağan topla

Bitlis'e 10 metre kar yağdı

Son 20 yılın en çetin kışının yaşandığı Bitlis’te bu yıl içerisinde yağan kar miktarı meteoroloji tarafından 10 metre 42 santim olarak belgelendi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü'ne bağlı ölçüm istasyonlarının yaptığı ölçümlere göre Bitlis merkeze yağan toplam kar miktarı 10 metre 42 santim olarak ölçülürken, Tatvan ilçesinde ise bu miktar 3 metre 93 santim olarak belgelendi..

SAMAN VE OT KARABORSADA

Bitlis’te bir yandan karla mücadele çalışmaları devam ederken, diğer yandan son yılların en soğuk ve uzun kışını yaşayan Bitlis'te besiciler, büyük güçlük çekiyor. Köy yollarının kar ve tipi nedeniyle sürekli kapanması nedeniyle il merkeziyle ulaşımları kesilen köylerde Yem sıkıntısı baş göstermeye başladı. Köylerdeki küçükbaş hayvanlar özellikle de koyunlar yeterli beslenemiyor.

Koyunların gıdasızlıktan birbirlerinin tüylerini yemeye başladığını belirten besiciler, yazın 200 kuruşa satılan buğday samanını 1 TL’ye, 300 kuruşa satılan yonca samanını ise 1,2 TL'ye almaya başladı. Saman ve ot fiyatlarının tavan yaptığı Bitlis’te adeta yem karaborsası başladı. Köylerde yaşayan ve geçimlerini hayvancılıkla sağlayan birçok besici büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Bitlis’teki sert kış şartları sebebiyle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Bitlis’e iki dilim halinde toplam 1 milyon 300 bin lira yardım gönderildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam