Bir yıl sonra aynı pozu!

 TÜM Türkiye'yi yasa boğan Van depreminde, doğumundan iki hafta sonra enkaz altında kalan, İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlikleri'nce kurtarılan Azra bebek, bir yaşına bastı.  Ailenin isteği doğrultusunda Azra bebek ve onu kurtaran timin de katıldı

Bir yıl sonra aynı pozu!

 

TÜM Türkiye'yi yasa boğan Van depreminde, doğumundan iki hafta sonra enkaz altında kalan, İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlikleri'nce kurtarılan Azra bebek, bir yaşına bastı. 
 
Ailenin isteği doğrultusunda Azra bebek ve onu kurtaran timin de katıldığı İzmir'deki yaş günü partisinde geçen sene yaşanan acı sevince dönüştü. Gülümseyerek çevresine mutluluk saçan Azra bebeğin annesi Semiha Karaduman, "Ölmeyi düşünürken bizi kurtardılar. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde, Erciş İlçesi'ndeki evlerinin enkazı altında annesi Semiha ve babaannesi Gülsade ile birlikte kalan 14 günlük Azra bebek, 46 saat sonra kurtarılmıştı. Depremin simgesi haline gelen Azra bebeğin ailesi, bugünkü ilk doğum gününü, kurtarıcıları İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlikleriyle kutlamak istedi. İzmir Valiliği'nin de devreye girmesiyle Azra'nın ilk doğum günü için Pınarbaşı Semti'ndeki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde bir eğlence düzenlendi. Etkinliğe, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte bir yaşına basan minik Azra, annesi Semiha, babaannesi Gülsade ve dedesi Ahmet Karaduman ile İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nin personeli katıldı.
 
BU SEFER BİR YAŞINDA AYNI POZ
 
Depremde babası İsmail Karaduman'ı kaybeden Azra bebek, herşeyden habersiz çevresine gülücükler saçarken, kendisini enkaz altından çıkarıp kucağına alan Kadir Direk'le o günkü aynı pozu vermeleri duygu dolu dakikalar yaşattı. Dün de Umut Deniz adında bir oğlu dünyaya gelen Kadir Direk, "Azra da benim bir çocuğum. Çok mutluyum. Onu kurtarmak için kendi yavrumuz gibi çalıştık. Sağ salim kurtardığımız için çok mutluyum" diye konuştu.
 
VEFA BORCU
 
İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından bir ekibimizi hemen Van'a gönderdik. O ekibimiz Erçiş'te görevlendirildi. İlk arama yaptıkları evde de Azra bebek ve ailesini kurtardı. Ailesinden doğum gününü hep birlikte kutlamak için bir talep geldi. Biz de uygun gördük ve hepimiz mutluyuz, Allah böyle felaketleri bir daha yaşatmasın. Bu depremlerden ders almamız lazım. Ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. 
 
Azra bebeğin dedesi Ahmet Karaduman ise, "Aslında bu tesadüf değildi. İzmir ekibi, bizim ailemiz için çok uğraştı. Ben de depremde enkaz altında değil dışında kalıp yaralanmıştım. Ekibe, onların bulundukları odayı gösterdim. İğne ucuyla kazar gibi çalışıp buldular. Onca ekip, burada canlı yok diyerek gitmişlerdi. Ancak İzmir ekibi çok profosyonelce çalıştı. Vefa borcu nedeniyle burada hep birlikte Azra'nın doğum gününü kutlamak istedik" dedi. Azra'nın annesi Semiha Karaduman da, "Bugün kızımın doğum günü. Burada kutlamaya karar verdik. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Canlarını ortaya koyarak bizi kurtardılar. Çok titiz çalıştılar. Ölmeyi düşünürken bizi kurtardılar" dedi. 
 
Konuşmaların ardından, üzerinde Azra'nın kurtarılma fotoğraflarının yer aldığı pasta kesildi. Vali Kıraç, Azra bebeğe, altın hediye ederken, Karaduman ailesi de, Kadir Direk başta olmak üzere İzmir Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'ne plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam