Bir Türk bunu da yaptı!

Sivas'ta yaşayan 25 yaşındaki Fatih Kütük toplama parçalardan kendine ait otomobil imal etti. Kütük, kilometrede 10 kuruşluk yakıt harcayan aracın kaporta kısmını buzdolabı ve çamaşır makinesi gövdesinden oluşturdu. Fatih Kütük topladığı hurda malzemeler

Bir Türk bunu da yaptı!

Sivas'ta yaşayan 25 yaşındaki Fatih Kütük toplama parçalardan kendine ait otomobil imal etti. Kütük, kilometrede 10 kuruşluk yakıt harcayan aracın kaporta kısmını buzdolabı ve çamaşır makinesi gövdesinden oluşturdu. Fatih Kütük topladığı hurda malzemeler ile yola koyuldu.

Parçaları kendi imkanı ile birleştirerek tek kişilik otomobilini tamamlayan Kütük, belde sakinlerinin ilgi odağı oldu. Kilometre başına 10 kuruşluk yakıt yakan otomobilini ile köyde gezinti yapan Kütük, az yakıt harcayan kendine ait bir otomobil düşüncesiyle yola çıktığını belirterek, "Bu otomobili yaparken parçaları tamamen değişik yerlerden aldım.
 
Motoru motosiklet motoru parçaları. Hepsi derme çatma, hurdacıdan alma. Yaptığım bu araçta bir otomobilde olması gereken her şey var. Aracın farları otomobil farı, ön amortisörler bisikletten alınma, arka amortisörler motosikletten alınma. Kaportasının birazı buzdolabı birazı da merdaneli çamaşır makinesinin sacından oluşturuldu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler