Bir kemeri 3 siyasi taktı

 Edirne'de bu yıl 651'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivanlık finalde Recep Kara'yı yenen Ali Gürbüz'ün olurken, altın kemeri kimin takacağı konusunun da mini bir krizi neden olduğu ortaya çıktı.Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi

Bir kemeri 3 siyasi taktı

 

Edirne'de bu yıl 651'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivanlık finalde Recep Kara'yı yenen Ali Gürbüz'ün olurken, altın kemeri kimin takacağı konusunun da mini bir krizi neden olduğu ortaya çıktı.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, altın kemeri partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun takması için, Edirne Valisi Gökhan Sözer ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın takması için diretti. Final güreşleri devam ederken bir yandan süren bu kriz, Başkan Sedefçi, CHP Milletvekili Recep Gürkan ve AK Parti Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun üçlü zirvesi ile çözüldü. Kılıçdaroğlu kürsüye ilk olarak davet edildi, Başpehlivan Ali Gürbüz'e altın kemeri ise üç siyasi birlikte taktı.

 

1990 YILINDA DA AYNI KRİZ YAŞANMIŞTI

1990 yılında düzenlenen Kırkpınar Güreşleri'ni izlemek üzere gelen dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı İsmet Özarslan'ın yerine altın kemeri Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi dönemin SHP Genel Sekreteri olan Deniz Baykal'a taktırmak istemişti. Yaşanan kriz sonrası Bakan Özarslan apar topar Ankara'ya dönmüştü. Başpehlivana bakanlığın vereceği ödüller daha sonra Ankara'da özel bir törenle verilmişti. Altın kemeri ise başpehlivan olan Ahmet Taşçı'ya, Deniz Baykal takmıştı.

 

VALİ: BAKANLAR TAKACAK; BELEDİYE BAŞKANI: KILIÇDAROĞLU TAKACAK

İçişleri Bakanlığı'nın valiler kararnamesi hazırlığı içinde olduğu ve merkeze alınacağı yönünde söylentiler bulunan Edirne Valisi Gökhan Sözer, Kırkpınar Güreşleri için kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın TEM yolu gişelerinde karşılanması sırasında Başkan Sedefçi'ye altın kemerin bakanlar tarafından takılması gerektiğini söyledi. Başkan Sedefçi ise final güreşlerini izlemeye gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun altın kemeri takacağını bildirdi.

 

FİNAL SIRASINDA KRİZ

Kırkpınar Başpehlivanı'nın belirleneceği Ali Gürbüz ile Recep Kara arasında final güreşi devam ettiği sırada protokol tribününde hareketlilik başladı. Edirne Valisi Gökhan Sözer özel kalem aracılığı protokol kurallarını içeren genelgeleri getirterek okudu. Bu sırada altın kemerin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın takması yönünde ısrarı sürdürdü.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN DİRENİN TALİMATI

Altın kemirin takılması yönünde yaşanan krizden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Sedefçi, Edirne Belediye Milletvekili Recep Gürkan aracılığı ile haberdar edildi. Bu sırada Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile de kısa bir görüşme yaptıktan sonra kurmaylarına, "Direnin, devlet protokolü uygulansın" talimatını verdi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇAĞRI

Başpehlivanlık güreşleri devam ettiği sırada yaşanan krizin tören öncesi çözümü için son bir hamle yapan CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu tribünlerin altındaki VIP odasında bir araya gelerek toplantı yaptı. CHP'liler burada da devlet protokolü ısrarını sürdürdü. Toplantıda devlet protokolünün uygulanması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altın kemeri takmak üzere kürseye davet edilmesi kararlaştırdı. Kılıçdaroğlu kürsüye çıktıktan sonra, 'iki bakanı da kürsüye davet ettiği' yönünde anons yapılması önerisiyle kriz çözüldü.

 

1 KEMERİ 3 KİŞİ TAKTI

Kırkpınar başpehlivanının belli olmasından sonra ödül töreni için önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu altın kemeri takmak üzere kürsüye davet edildi. Ardından da sunucu Kılıçdaroğlu'nun bakanları da kemeri birlikte takmak üzere davet ettiği yönünde anons etti. Ancak bu anonslardan sonra bakanlar Kılıç ve Şahin bir süre duraksayıp bekledikten sonra kürseye çıktı. Başpehlivan Ali Gürbüz'e altın kemeri üç siyasi birlikte taktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler