Bir garip olay!

 Kürtaj yapılacağı iddia edilen kadın, önce, “Bakireyim” dedi ancak 4 aylık hamile olduğu anlaşılınca kürtaja geldiğini itiraf etti. Doktor, kadını hiç görmediğini söyledi. İkisi de serbest kaldı. Başbakan Erdoğan’ın “Kürtaj cinayettir” çıkışıyla bir anda

Bir garip olay!

 

Kürtaj yapılacağı iddia edilen kadın, önce, “Bakireyim” dedi ancak 4 aylık hamile olduğu anlaşılınca kürtaja geldiğini itiraf etti. Doktor, kadını hiç görmediğini söyledi. İkisi de serbest kaldı.

 

Başbakan Erdoğan’ın “Kürtaj cinayettir” çıkışıyla bir anda Türkiye gündemine gelen ve haftalarca tartışılan kürtajla ilgili pek de sık rastlanmayan bir baskın haberi Antalya’dan geldi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Abdulaziz A.’yı takibe aldı. Gelen ihbarda 4 aylık hamile 25 yaşındaki Suzan U.’nun gebeliğine son verileceği bilgisine ulaşan polis, savcılık talimatıyla Dr. Abdülaziz A.’nın muayenehanesine baskın düzenledi. Doktor gözaltına alındı. Polis, bazı evrak ve hasta kabul defterine el koydu. 

 

'HAMİLE DEĞİLİM, BAKİREYİM'

 

Baskın anında Suzan U., polislere hamile olmadığını, hatta bakire olduğunu söyledi. Polis Suzan U.’yu sağlık kontrolüne götürdü. Muayene sonucunda genç kadının, 4 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. 

 

KÜRTAJ YAPTIRANLAR TAKİPTE

 

Emniyete götürülen Dr. Abdulaziz A. hakkında ‘çocuk düşürtme’ suçlamasıyla işlem yapıldı. Doktor sorgusunun ardından serbest kaldı. Polis el konulan belgelerde yapılacak incelemenin ardından daha önce kürtaj olmuş kişilerin de ifadelerine başvurulacağını kaydetti.

 

10 HAFTAYA KADAR SERBEST

 

Kürtaj, TCK’nın 99. maddesinde "çocuk düşürtme suçu" olarak düzenleniyor. Buna göre, 10 haftaya kadar kürtaj serbest. Tecavüz gibi durumlarda 20 haftaya kadar izin veriliyor. Kadın sağlık yönünden tehlikede ise süre sınırlaması yok. Yasada, kadının rızası olmadan kürtaj yapanlara 5-10 yıl hapis cezası öngörülüyor. 10 haftadan sonra kürtajın cezası ise iki yıldan dört yıla kadar hapis. Yasada son tartışmalardan sonra yeni bir düzenleme yapılmadı.

 

‘KOMPLO KURBANIYIM O KADINI HİÇ GÖRMEDİM"

 

Op. Dr. Abdulaziz A., kendisine komplo kurulduğunu şöyle savundu: “Bu kadın daha önce benim muayenehaneme hiç gelmedi. O gün de randevusuz geldiği için sekreterim beklemesini söylemiş. Diğer hastalarımı muayene ediyordum. Bu sırada baskın yapıldı. Kadının yüzünü dahi görmedim. Zaten kadın da ifadesinde, henüz muayene olamadığını ve benim muayenehaneme ilk kez geldiğini söylemiş. Kayıtlarımızda da adı yok. Aramada kürtaj malzemesi bulunamadı. Birileri beni itibarsızlaştırmayı hedeflemiş olabilir. Polis ihbarı neden bu kadar önemsedi anlamadım. Tabip odası ile bir açıklama yapacağız ve suç duyurusunda bulunacağım.” 

 

CHP’DEN ADAY ADAYI OLMUŞTU 

 

Daha önce Antalya Devlet Hastanesi Başhekimliği de yapan doktor, 12 Haziran 2011 seçimlerinde Antalya’da CHP’den milletvekili aday adayı olmuş ancak listeye girememişti.

 

 

KÜRTAJA GİTTİĞİNİ İTİRAF ETTİ 

 

Önce ‘Bakireyim’ diyen ancak 4 aylık hamile çıkan Suzan U. emniyette doğruları söyledi. Erkek arkadaşı olan bir avukatın, rızası dışında kendisiyle ilişkiye girdiğini ve hamile kaldığını, muayenehaneye de kürtaj niyetiyle gittiğini itiraf etti. Avukattan şikâyetçi olduğunu belirten kadın serbest bırakıldı.

 

YASA NE DİYOR? 

 

Ceza Muhakemeleri Yasası’nda ‘beden muayenesi’ koşulları şöyle sıralanıyor: Madde 75 Bir suça ilişkin delil elde etmek için şüpheli veya sanık üzerinde iç beden muayenesi yapılabilmesine ya da vücuttan kan veya benzeri biyolojik örneklerle saç, tükürük, tırnak gibi örnekler alınabilmesine mağdurun istemi, mahkeme kararı ya da gecikmesinde sakınca bulunan hallerde savcı tarafından karar verilebilir. Savcı kararı 24 saatte mahkeme onayına sunulur. Onaylanmayan kararlar hükümsüz kalır ve elde edilen deliller kullanılamaz. Üst sınırı iki yıldan daha az hapis cezasını gerektiren suçlarda, kişi üzerinde iç beden muayenesi yapılamaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam