Bir garip infaz çetesi

 AĞRI'NIN Doğubayazıt ilçesinde kendilerini 'Ahlak Timi' olarak tanımlayan bir grubun korku saldığı öğrenildi. 2 yıl önce oluşturulan ve yaşları 20 ile 35 ardasında değişen 6 kişilik çete ilçede fuhuş, uyuşturucu ticareti, gasp ile hırsızlık yapan kişiler

Bir garip infaz çetesi

 

AĞRI'NIN Doğubayazıt ilçesinde kendilerini 'Ahlak Timi' olarak tanımlayan bir grubun korku saldığı öğrenildi. 2 yıl önce oluşturulan ve yaşları 20 ile 35 ardasında değişen 6 kişilik çete ilçede fuhuş, uyuşturucu ticareti, gasp ile hırsızlık yapan kişileri öldürerek amaçlarının ilçenin namusunu korumak olduğunu öne sürüyor. Bugüne kadar 7 cinayet işlediği iddia edilen çetenin, kurbanlarını önce uyardığı uyarılara uymayanları da başlarının arkasına bir el, sol ve sağ göğüs bölgelerine de birer el ateş ederek infaz ettiği belirtildi. Cinayetler emniyet kayıtlarına 'faili meçhul' olarak geçerken emniyet kaynakları böyle bir çeteden haberlerinin olmadığını belirtti.
 
Vatandaşın gündemi Ahlak Timi
 
İran ile sınırı olan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi, "Ahlak timleri"nin cinayetleriyle sarsılıyor. 120 bin nüfuslu ilçede fuhuş, uyuşturucu ticareti, gasp ve hırsızlık yaptığı iddia edilen 7 kişi bu çete tarafından öldürüldü. Doğubeyazıt; İshak Paşa Sarayı, Beyazıt Kalesi, Ağrı Dağı ve Gürbulak Sınır Kapısı'ndan dolayı Türkiye'nin doğudaki iç ve dış turizminin en canlı olduğu ilçelerden biri. Geçimini ticaretle sağlayan yöre halkının son dönemlerdeki gündemi ise 7 kişiyi öldüren "Ahlak Timi."
 
İlçenin namusu bizden sorulur
 
STAR, ilçeyi sarsan 6 kişilik "Ahlak Timi"nin izini sürdü. İlçe halkının neredeyse tamamının dilinde olan çetenin kimlerden oluştuğu bilinmiyor. 2 yıl önce oluşturulan ve yaşları 20 ile 35 yaş arasında değişen çetenin, hiçbir yasadışı siyasi veya dini gruba yakın olmadığı kaydedildi. İlçede son yıllarda fuhuş, uyuşturucu ticareti, gasp ve hırsızlığın arttığını gerekçe gösteren çetenin "İlçenin ahlakı her geçen gün bozuluyor. Halkın namusunu, malını biz koruyacağız. Bunun için gerekirse adam öldürürüz" diyerek son 2 yılda 7 kişiyi öldürdükleri öne sürüldü.
 
Önce uyarıyorlar sonra infaz
 
2010 yılında oluşturulduğu belirtilen çetenin ilk cinayetinin 20 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirildiği belirtildi. Uyuşturucu ticareti ve dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 36 yaşındaki F.İ. adlı kişiyi çetenin ilk önce değişik zamanlarda 3 kez "Bu işleri bırak yoksa canından olursun" şeklinde uyardığı, bu uyarıları dikkate almayan F.İ.'nin daha sonra öldürüldüğü kaydedildi. Emniyet kayıtlarına "Faili meçhul" olarak geçen cinayetin, F.İ.'nin gece evine giderken 3 yerinden silahla vurularak öldürüldüğü belirtildi. Çetenin kurbanlarını başlarının arkasına bir el, sol ve sağ göğüs bölgelerine de birer el ateş ederek iç kanama sonucu kesin ölüm biçimiyle öldürdükleri iddia edildi.
 
İkinci kurbanları dul bir kadın
 
İkinci cinayetini ilçede fuhuş yaptığı iddia edilen S.N. adlı dul bir kadını öldürmekle gerçekleştiren çetenin, S.N.'ye 3 kez uyarı mesajı gönderdiği belirtildi. Yaklaşık 3 ay önce öldürülen S.N.'nin de yine başının arkasına bir el, sol ve sağ göğüs bölgelerine de birer el ateş ederek öldürüldüğü kaydedildi. Geçtiğimiz Ağustos ayında da kısa aralıklarla 4 kişinin daha öldürülmesiyle ilçe halkının cinayetleri konuşmaya başladığı ve ortada bir çete oluşumunun olduğunun fark edildiği ifade edildi.
 
Uyuşturucu ve kadın ticareti
 
Gece saatlerinde uyuşturucu satışı yaptıkları ileri sürülen 23 yaşındaki M.N. ile 25 yaşındaki M.'nin kendilerine ait arabada aynı silahla aynı yöntemle öldürüldükleri iddia edildi. Yine aynı zaman diliminde minibüsünde öldürülen bir başka kişi ise dolandırıcılıkla suçlanan 42 yaşındaki S. adlı kişi. Birkaç gün sonra ise kadın ticareti yaptığı ileri sürülen 50 yaşındaki R.B. adlı kişinin de sokakta yürürken aynı şekilde öldürüldüğü kaydedildi.
 
'OĞLUM GİBİ ÖLDÜRECEKLER' DİYE DUBAİ'YE KAÇTI
 
-AHLAK Timi'nin son cinayetinin de kadın ticareti yapan ve gizlice çektiği cinsel içerikli görüntüleri internette yayınlayan 30 yaşındaki F.K. olduğu iddia edildi. Ailesinin iddiasına göre F.K., öldürülmeden günler önce "Sıra bana geldi. Beni de öldürecekler, korkuyorum" demiş. 6 çocuk babası F.K.'nin çete tarafından defalarca uyarıldığı öne sürüldü. Öte yandan, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla öldürülenlerden birinin babasının, bir süre önce "Diğer iki oğlumu da öldürecekler" diyerek ailesini alıp Dubai'ye gittiği belirtildi.
 
HEPSİ FAİLİ MEÇHUL, EMNİYETİN BİLGİSİ YOK
 
-DOĞUBAYAZIT İlçe Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, cinayetleri gerçekleştiren çetenin varlığıyla ilgili bir bilgi yok. Emniyet yetkilileri, söz konusu yapılanmaya dair bilgi sahibi olmadıklarını ve vatandaşlardan da bu yönde her hangi bir şikayet gelmediğini söylediler. Kayıtlara "Faili meçhul cinayetler" olarak geçen olayların ilki dışında diğerlerinin şikayet konusu olmadığı bildirildi. Öldürülen kişilerin ailelerinin ise çeteden korktukları için ne savcılıktan tahkikat talep ettikleri ne de faillerin bulunması için Emniyete başvuruda bulundukları belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam