Bir evden 6 cenaze çıktı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sobadan sızan karbon monoksit gazı faciasında dün aralarında misafirliğe gelen 3 kişi ile 7 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetti. Zehirlenmenin, soba borusunun uzun olması ve lodos yüzünden baca duman

Bir evden 6 cenaze çıktı
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sobadan sızan karbon monoksit gazı faciasında dün aralarında misafirliğe gelen 3 kişi ile 7 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetti. Zehirlenmenin, soba borusunun uzun olması ve lodos yüzünden baca dumanının evin içine dolmasından meydana geldiği belirtildi. Ölenlerden birinin elinde Kuran-ı Kerim vardı.

Olayın ardından hayatını kaybedenlerin yakınları ve küçük Betül'ün arkadaşları evin önünde toplandı. Küçük Betül'ün arkadaşları üzüntülü gözlerle yaşananları anlamaya çalışırken, hayatını kaybedenlerin yakınları ve komşuları da gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, olay, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Rumeli Caddesi üzerinde bulunan 2 katlı müstakil evde meydana geldi.

LODOS HAYATLARINI ALDI

Ömer Tan Sarıkaya (32), Kemal Sağlar (32) ve Erdinç Özer (19), dün akşam saatlerinde Ethem (37) ve Çiğdem Coşkun çiftinin Rumeli Caddesi'nde bulunan evlerine misafirliğe geldi. Ev sahibi Ethem Coşkun ve 3 misafiri gece geç saatlerine kadar otururken, eşi Çiğdem Coşkun ve kızı Betül Coşkun (7) ise arka odaya geçerek uyudu. Ev sahibi Ethem Coşkun yatmadan bir süre önce sobaya odun attı. Lodos ve soba borusunun doğru yerleştirilmemiş olması nedeniyle bacadan geri dönen karbon monoksit gazından zehirlenen 6 kişi hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde ev sahibi Ethem Coşkun'u işe götürmek için gelen arkadaşı haber alamayınca çevredekilerden yardım istedi. Çevredeki inşaatlardan gelen işçiler evin camındaki demirleri keserek içeri girdiklerinde acı olayla karşılaştı.

ELİNDE KURAN-I KERİM VARDI

Her sabah olduğu gibi Ethem Coşkun'u evinden almaya geldiğini, kapıyı çaldığında haber alamadığını belirten Yılmaz Öz, durumu Ethem Coşkun'un yakınlarına haber verdiğini anlattı. İçeriden cevap alınamaması üzerine çevre inşaatlarda çalışan işçilerden yardım istediklerini belirten Öz, demir parmaklıkları keserek içeri girdiklerinde 6 kişinin cesediyle karşılaştıklarını söyledi. Evde bulunan 4 erkeğin aynı odada hayatını kaybettiğini belirten Öz, cenazelerden birisinin elinde de Kur'an'ı Kerim olduğunu ifade etti. Öz, durumu anlar anlamaz durumu polise bildirdiklerini ifade etti.

Facia gibi olayın duyulmasının ardından hayatını kaybedenlerin yakınları, komşuları ve 75. Yıl Mükerrem Ali Kayhan İlköğretim Okulu'nda okuyan 7 yaşındaki Betül Coşkun'un sınıf arkadaşları evin önüne akın etti. Küçük Betül'ün arkadaşları şaşkınlık ve korkuyla yaşananları anlamaya çalışırken, hayatını kaybedenlerin yakınları ve komşular ise gözyaşlarına boğuldu. Çorlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Bulut da, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam