Bir can sekiz cana umut oldu

 Muğla'nın Marmaris ilçesinde, balkondan düşerek beyin ölümü gerçekleşen Leyla Cinbolat'ın bağışlanan organları başka hastalara nakledilmek üzere İzmir ve İstanbul'daki hastanelere götürüldü.Marmaris'e bağlı Orhaniye köyünde beş gün önce kaldığı evin ikin

Bir can sekiz cana umut oldu

 

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, balkondan düşerek beyin ölümü gerçekleşen Leyla Cinbolat'ın bağışlanan organları başka hastalara nakledilmek üzere İzmir ve İstanbul'daki hastanelere götürüldü.

Marmaris'e bağlı Orhaniye köyünde beş gün önce kaldığı evin ikinci kat balkonundan düşen ve götürüldüğü Marmaris Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşen Leyla Cinbolat'ın organları ailesi tarafından bağışlandı. İzmir ve İstanbul'dan gelen ekipler gece yarısı, Marmaris Devlet Hastanesi'nde nakil operasyonuna başladı. Cinbolat'tan alınan karaciğer, kornea, böbrekler ve kalp kapakçıkları Dokuz Eylül Üniversitesi ile Şifa Hastanesi'ne karayoluyla, akciğer de hava yoluyla İstanbul Koşuyolu Hastanesi'ne götürüldü.

Marmaris Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Yıldıray Tabel, hastanın beyin ölümü gerçekleştikten sonra durumu ailesine ilettiklerini belirterek "Organ naklinin gerçekleşmesinde onların katkıları çok fazla oldu. Karar verildikten sonra bizde gerekli mercilerle yazışmalara başladık. İzmir ve İstanbul'daki hastalara nakledilmek üzere organlar teslim alındı. Hastanın organları sekiz hastaya nakledilecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam