Bilgisayarını bulana 100 bin TL ödül!

Bahçelievler'de yaşanan bir hırsızlık vakası bilgisayarların şirketlerin artık en önemli kasası haline geldiğini gösterdi.Bir şirkete ait dizüstü bilgisayar çalışanların ofiste bulunmadığı sırada çalındı. Şirketin sahibi, çalınan bilgisayarda 10 milyon TL

Bilgisayarını bulana 100 bin TL ödül!

Bahçelievler'de yaşanan bir hırsızlık vakası bilgisayarların şirketlerin artık en önemli kasası haline geldiğini gösterdi.

Bir şirkete ait dizüstü bilgisayar çalışanların ofiste bulunmadığı sırada çalındı. Şirketin sahibi, çalınan bilgisayarda 10 milyon TL değerinde yazılım olduğunu söyleyerek hırsıza bilgisayarı geri getirmesi durumunda 100 bin lira ödül vereceğini söyledi.
 
Şirinevler'de faaliyet gösteren bir şirket binasına sabah saatlerinde gelen hırsız, içinde şirkete ait yazılımın bulunduğu dizüstü bilgisayarı alarak kayıplara karıştı. Hırsızlık olayı ise güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Hırsız ilk olarak açık olan ofis kapısından içeri girerek odaları kontrol etti.
 
Dışarı çıkan ve montunun kapüşonunu kapatan hırsız geri gelerek masanın üzerindeki dizüstü bilgisayarı ve yanındaki çantayı alarak kaçtı. Hırsızın kontrol için ofise girdiği ilk sırada işyeri çalışanı ile karşılaşması ise dikkat çekti.
 
Çalışma masasının üzerinde bilgisayarı göremeyen bayan durumu müdürüne ilettiğinde güvenlik kameraları kontrol edildi. Görüntüler izlendiğinde yaşanan hırsızlık olayı ortaya çıktı. Polis, inceleme yaparak hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlattı.
 
Şirket sahibi Ömer Gezer, çalınan bilgisayarın kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. Gezer, hırsızın bilgisayarı geri getirmesi durumunda 100 bin TL ödül vereceğini belirterek şöyle konuştu: "Hırsız, çalışanımızın ofisine giriyor, çantasını ve masanın üzerindeki bilgisayarı alıyor.
 
Bu bilgisayarda bizim çok değer verdiğimiz ve yedeği olmayan yazılım kodları bulunmaktadır. 25 uzmanın bir buçuk yıldır üzerinde çalıştığı www.işbul.net isimli internet sitesinin yazılım kodları idi bunlar. Buradan hırsıza sesleniyorum. Bu bilgisayarı bize herhangi bir şekilde ulaştırırsa 100 bin liralık para ödülü vereceğim. O bilgisayarı en fazla 500 liraya satabilir.
 
O bilgisayar bizim için çok çok önemlidir."Hırsızla koridorda karşılaşan iş yerini çalışanı ise olay anını şöyle anlattı: "İçeri giren kişinin hırsız olduğunu fark etmedim. İş görüşmesi yapmak için gün içinde insanlar ofise gelip gidiyor. Onlardan birisi zannettim. Hiçbir şey fark etmedim. Olayın nasıl olduğunu da görmedim. Sadece koridorda karşılaştım."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler