Benzinle kendini yakmak istedi

Çorlu’da Omurtak Caddesi üzerinde bulunan mühürlü ikinci el oto satıcısını yeniden mühürlemeye gelen Zabıta Müdürlüğü ekiplerini karşısında gören işyeri sahibi üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi.Ruhsat başvurusu olduğunu belirten işyeri sahibi M

Benzinle kendini yakmak istedi

Çorlu’da Omurtak Caddesi üzerinde bulunan mühürlü ikinci el oto satıcısını yeniden mühürlemeye gelen Zabıta Müdürlüğü ekiplerini karşısında gören işyeri sahibi üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi.

Ruhsat başvurusu olduğunu belirten işyeri sahibi M. E.,; “Sizden ek süre istedik, yeni bir yere taşınmak için 2 ay süre istedik. Siz 2 saat sonra mühürlü olan işyerimi yeniden mühürlemeye geldiniz” diyerek feryat etti. 

İçişleri Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de aldığı kararı uygulamaya çalışan Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bir süredir devam eden ikinci el oto satıcılarını şehir dışına çıkarma uygulaması ve işyerlerini mühürleme olayında tatsız bir hadise yaşandı. Omurtak Caddesi üzerinde bulunan ikinci el oto satıcısına geçtiğimiz günlerde gelerek içerisinde bulunan konteynırı mühürleyen Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yeniden işyerine gelerek faaliyete son verilmesi için yeniden mühürleme yapmak istedi.

BENZİN BİDONU İLE İŞYERİNİN KAPISINDA BEKLEDİ

İşyerinin önünde eline aldığı benzin dolu bidonu üzerine dökerek yakacağını söyleyen M. E. işyerine zabıta ekiplerinin girmemesini istedi. İşyeri önündeki zabıta ekipleri de polis ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri M. E.’nin elindeki benzin dolu bidonu bırakmasını istedi. Polis ekiplerinin ikna çabaları da yersiz kaldı ve M. E. üzerine benzin dökerek kimsenin yaklaşmamasını istedi.

“MÜHÜRLÜ OLAN İŞYERİMİZİ YENİDEN MÜHÜRLEMEYE GELDİLER”

“Ruhsatım yok diye Cuma günü mühürlendim, daha ne istiyorsunuz” diyen M. E.; “Daha öncesinde ruhsat müracaatım var. Ona istinaden tekrar mühürlemeye geldiler. Nasıl iş anlamıyorum. Öğle saatlerinde Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’dan ek süre istiyorum, yeni geçeceğimiz yerin elektriği yok ve suları daha akmıyor. Bize süre verin diyoruz. Öğleden sonra mühürlü olan işyerimi yeniden mühürlemeye geliyorlar. Tekirdağ Valisine gittim, derdimizi sorunumuzu anlattık. Biz iyi niyetle sorunumuzu anlatıyoruz, zorluk çıkarmıyoruz. Ama ‘çık’ denince çıkılmıyor. Taşınacağımız yerin daha elektriği ve suyu yok. Şimdiye kadar 4 kere mühürlediler, yeniden mühürlemeye geldiler” diye konuştu.

POLİS EKİPLERİ BENZİN BİDONUNU VE ÇAKMAĞI ALDI

Polis ve Zabıta ekiplerinin Çorlu Belediyesi yetkilileri ve Zabıta Müdürü ile görüşmeleri sonrasında işyeri için herhangi bir işlem yapılmaması konusunda karar alındı. Görüşmelerin ardından işyeri ile ilgili yeniden mühürleme yapılmayacağını öğrenen işyeri sahibi M. E.’nin elindeki benzin dolu bidonu ve çakmağı polis ekipleri aldı.

Yaşanan olay sonrasında polis ekipleri işyeri sahibi M. E.’yi sakinleştirirken çeşmeye bağlanan hortum aracılığıyla M. E. üzerini yıkadı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken M. E. ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam