'Ben açık söylüyorum, korkuyorum'

 Edirne Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, işadamı Mustafa Altunhan'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Kendini bilmez kişilerin düzenlediği silahlı saldırı sonucu Mustafa Altunhan'ın bacağından y

'Ben açık söylüyorum, korkuyorum'

 

Edirne Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, işadamı Mustafa Altunhan'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Kendini bilmez kişilerin düzenlediği silahlı saldırı sonucu Mustafa Altunhan'ın bacağından yaralandığını hatırlatan Sedefçi şunları söyledi:

 

"Arkadaşımız vuruldu, Allah korudu bacağından yaralandı. Atar damara gelse hemen ölebilirdi. Ama yargımız bir şey yapmadığı için serbest bıraktı. Şimdiden sonra şu mesaj verildi, bu tür ahlaksız adamlara yapanlara. 'Adam bacaktan vurmak mubahtır, vurun kardeşim nasılsa cezası yok.' Ben açık söylüyorum, korkuyorum. Bugün koruma istedim emniyetten, evimde silah yoktu aldım. Silahlandım, ruhsat alacağım. Edirne Valiliğine de koruma talebinde bulundum. Bu tür adamlara 'bacaktan vurmak serbest' der gibi bir şey oldu. Üzüldüm. İnanıyorum yargıda bu tür adamlara gereğini yapacaktır. Yargıya güvenim sonsuzdur. Bu tip insanları belediye çevresinde gezdirmeyeceğim. Bugün Edirne Valiliği'ne dilekçe ile başvurdum. Evime aydınlatma yapıyorum, kendi tedbirlerimi kendim alıyorum. Bu güne kadar iyi niyetimle davrandım. Ama bu son yapılan olay, çok çirkin olay Edirne'de sıkıntı yarattı."

 

SARAÇLARDA İFTAR TARTIŞMASI

 

AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nın kentin en işlek ve trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde Kadir gecesi olan yarın akşam 5 bin kişilik iftar vermek istemesi tartışma yarattı. AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve gerekli izinlerin alındığını ve yarın akşam Saraçlar Caddesi'nde 5 bin kişilik iftar yemeği vereceklerini söylemesine karşın, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kimseye bu konuda bir izin vermediklerini söyledi. Sedefçi şöyle dedi:

 

"Son günlerde Edirne'de bir iftar silsilesi devam ediyor. AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı bir yazı ile iftar yapacakları tarihleri ve yerleri bildirerek davet ettiler. İzin yazısı değil davet yazısıydı. Bilindiği gibi yollar kamunun, kaldırımlar belediyeye aittir. Biz şimdiye kadar yapılan iftarlara sessiz kaldık. Geçen hafta belediyeye Cumhuriyet Halk Partisi'nin Saraçlar Caddesi'nde iftar yemeği talebi oldu. O cadde kültür ve sosyal etkinlik alanıdır. O alanda bir restoran gibi yemek yapmak gibi bir şansımız yok. Herkese eşit mesafedeyim, CHP'ye izin vermedik. AKP'den de talep gelirse kabul etmeyeceğiz. AKP'li başkan Valilikten izin aldıklarını açıkladı ama böyle bir izin olmadığını biliyorum. Eğer izinsiz yaparsalar hukuksuz bir şey yapmış olurlar. Engelleme yapmam ama böyle bir hukuksuzluk yapacaklarını düşünmüyorum. Engellemem ama onların ayıbı olur. Ben onlara Sarayiçi'ni açabilirim, orada iftar yapabilirler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler