Belediyenin elektriği kesildi

Ankara'nın Beypazarı ilçesinin Kırbaşı beldesinde belediyenin elektriği dün borçları nedeniyle kesilince, beldeye şebeke suyu başta olmak üzere birçok hizmet verilemez oldu. Kırbaşı Belde Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ)

Belediyenin elektriği kesildi
Ankara'nın Beypazarı ilçesinin Kırbaşı beldesinde belediyenin elektriği dün borçları nedeniyle kesilince, beldeye şebeke suyu başta olmak üzere birçok hizmet verilemez oldu.


Kırbaşı Belde Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ekiplerinin dün beldeye gelerek belediye hizmet binası, atölye ve beldeye içme suyu sağlayan pompaların elektriklerini kestiğini söyledi.


Kesintiye neden olarak belediyenin BEDAŞ'a olan 85 bin YTL borcunun gösterildiğini aktaran Yılmaz, “Benden önceki dönemde beldeye içme suyu sağlayan pompalardan elektrik bedeli alınmıyormuş, ben göreve gelince daha önce alınmayan bedellere karşılık 57 Bin YTL ceza kesildi. Bugünkü 85 bin YTL borcumuzun büyük kısmını bu borç oluşturuyor” dedi.


Beldenin nüfusunun TÜİK'e göre 2 binin altında çıktığı için köye dönüştürülmesinin gündemde olduğunu anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Köy müyüz yoksa belde mi bunu bilmiyoruz? Borçlarımızı da bunun için ödeyemiyoruz. Köysek borçlarımızı İl Özel İdaresi ödesin, hayır belde ise biz gerekirse araçlarımızı satarak borcumuzu öderiz. İki gündür belediye hizmet binası, beldeye içme suyu sağlayan 10 pompa ve bir terfi istasyonu ile kanalizasyon şebeke sisteminde elektrik yok. İşin garip tarafı bu borç belediye hizmet binasının değil. Sadece pompaların borcu ama hizmet binasının da elektriği kesildi.”


Yaşananlardan belde halkının kendisini sorumlu tutuğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:
“Vatandaşlar iktidar partisinin başkanı olmama rağmen benim sorunu çözemediğimi düşünüyor. Mevcut şartlarda benim yapabileceğim bir şey yok. Durumu Beypazarı Kaymakamlığına ilettim. Belde olarak çok mağduruz. Beldedeki okul ve camiler ile itfaiye aracımızda su yok, yangın çıksa elimiz kolumuz bağlı. Elektrik olmayınca belediyenin 9 memuru ve 4 işçisi iki gündür boş boş bekliyor.”


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler