Belediye Başkanı'nın koltuğuna haciz

 Haciz kapsamında Mardin Belediye Başkanı AK Parti’li Beşir Ayanoğlu’nun makam koltuğu ile odasındaki mobilyalar haczedildi. Haciz işlemleri Mardin Belediyesi’nde çalışan 52 işçinin 20 yıla yakın biriken 8.5 milyon TL alacakları için 2010 yılında Mardin 1

Belediye Başkanı'nın koltuğuna haciz

 

Haciz kapsamında Mardin Belediye Başkanı AK Parti’li Beşir Ayanoğlu’nun makam koltuğu ile odasındaki mobilyalar haczedildi.
 
Haciz işlemleri Mardin Belediyesi’nde çalışan 52 işçinin 20 yıla yakın biriken 8.5 milyon TL alacakları için 2010 yılında Mardin 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesinde açtıkları davayla başladı. Davayı kazanan işçiler icra işlemleri başlattı.
 
İşçiler, belediyenin İller Bankası’ndan gelen gelirine haciz koyamayınca belediye ile uzlaşama yoluna gitti. Belediye ile uzlaşma çalışmaları devam ederken Torba Yasası uyarınca işçiler kadro fazlası olarak başka kurumlara gönderildi. Belediye mahkemenin dava masraflarını ödemeyi kabul etmeyince bu sefer işçilerin aylık ücretlerinden bu para kesiyince işçiler de belediyeyi ikinci sefer icraya vererek belediye başkanının makam koltuğuna haciz yaptırdı.
 
İcra Müdürlüğü görevlileri, Belediye-İş eski Başkanı Memduh Öztürk ve avukatları Baki Demirhan ile birlikte giden işçiler, ilk olarak Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nun makam koltuğunu haczetmek istedi. İşçilerin avukatı Baki Demirhan, "Mardin Belediyesi’nin menkul mallarına haciz kararı aldık. Menkul malları; bilgisayarları, koltuklarını, masaları haciz edeceğiz. Çünkü yapabileceğimiz başka bir şey yok" dedi.
 
Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu’nun il dışında olması nedeniyle Başkan Vekili Murtaza Varlık, işçilerin temsilcileriyle görüşüp, uzlaşmak istediklerini belirterek, özel bir odada belediye avukatı Arslan Toparlı ile birlikte bir süre görüştü.
 
"MARDİN BELEDİYESİ PERSONELİNE BORÇLU"
 
Uzlaşma sağlanamayınca belediye meclis salonuna geçen işçiler, burada tutanak tutarak Belediye Başkanı makam odasında bulunan mobilyaların haciz edilmesini istedi. İşçileri bu isteğinden vazgeçiremeyen Başkan Vekili Varlık, şunları söyledi:
 
"Mardin Belediyesi personeline borçlu. 6-7 aydır haciz süreci devam ediyor. Bu gün arkadaşlar haciz koydular. Temsilci arkadaşlarımız burada bizim açımızdan çok hoş olan bir süreç değil. Ama arkadaşlarımızın alacağına saygımız var. Umarım ki bu sorun en kısa zamanda çözülür. Belki bundan sonraki süreci hızlandıran bir şey olur. İşçi arkadaşlarımıza her zaman saygı duyduk. Belediyenin bugün bunu ödeme şansı yok. Umarım ki bundan sonra oturulur, konuşulur. Ekstra kaynaklar oluşturulur. İnşallah bu sorunu çözeriz. Bugün itibariyle imkanlarımız bu sorunu çözmeye yetmiyor."
 
İşçiler adına belediye bahçesinde toplanan mobilyaların önünde açıklama yapan Memduh Öztürk, 1990’lı yıllardan bu güne kadar işçilerin biriken alacak sorunu bulunduğunu, 2010 yılında açtıkları davayı kazandıklarını belirterek şöyle dedi:
 
"Maalesef belediyelerin merkezi hükümet tarafından korunması nedeniyle biz bugüne kadar alacakları tahsil etme şansını elde edemedik. Belediye içindeki menkuller için haciz kararını aldık. Tabii bu çok hoşumuza giden bir tablo değil. Şu gördüğünüz; Mardin Belediye Başkanlığı’nın makam koltuğudur. Mardin Belediyesi halkın ve hepimizin, sorunun buraya gelmesini biz istemedik. Bugüne kadar Belediye bu yönde işçilerin çıkarları için bir adım atmış durumda değil. Hiç bir sendika durup dururken Belediyeyi icraya vermez. Belediyenin ortaya koyacağı ve üyelerimizin uygun göreceği bir uzlaşma önerisi gelirse, bunu da belediye yetkilileriyle oturur konuşuruz."
 
Avukat Baki Bedirhan, işçilerin mağdur olduğunu ve haklarını alabilmek için belediyede haciz işlemi başlattığını anlatırken, "Maaşından başka geçim kaynağı olmayan işçiler maalesef bu ay maaşlarını alamayacak. Belediyedeki işçi sorunlarını herkes yakından biliyor. Yaklaşık 20 yıldır ücretleri tam ödenmedi. Buradan hükümete sesleniyoruz. Kendi işçinize sahip çıkın. Bu kötü örneği ortadan kaldıralım. Alacaklarımıza karşı takas talebinde bulunduk. Maalesef belediye bu takas teklifimizi kabul etmedi. Şimdi belediyedeyiz. Bilgisayarlarını, koltuklarını, sandalyelerini haczediyoruz. Çünkü yapabileceğimiz başka bir şey yok" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam