Beklenen tahminler geldi

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü  beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı İşte bölge bölge sıcaklıklarYapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Erzincan, T

Beklenen tahminler geldi


 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü  beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı İşte bölge bölge sıcaklıklar

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır), Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Samsun, Ordu, Tokat, Kayseri ve Sivas ile İstanbul'un Çatalca, Arnavutköy, Eyüp ve Sarıyer, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışların; öğleden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Erzurum, Kars, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklıklarının; Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kocaeli ve Sakarya ile İstanbul'un Çatalca, Arnavutköy, Eyüp ve Sarıyer, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu, öğleden sonra Kayseri ve Sivas çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğleden sonra Zonguldak, Bartın, Düzce ve İnebolu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı (Erzincan, Tunceli, Malatya, Bingöl, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler