Behzat'ın üstü kapatılacak

 Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, Gaziosmanpaşa Stadyumu arkasından geçen Behzat Deresi’nin 73 metrelik kısmını üzerinin kapatılması için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Behzat Bulvarı’nın Gaziosmanpaşa Köprüsü’ne bağlanarak trafi

Behzat'ın üstü kapatılacak

 

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, Gaziosmanpaşa Stadyumu arkasından geçen Behzat Deresi’nin 73 metrelik kısmını üzerinin kapatılması için çalışmaların başlatıldığını söyledi. 

Behzat Bulvarı’nın Gaziosmanpaşa Köprüsü’ne bağlanarak trafik yükünün hafifletilmesi amacıyla başlatılan çalışmalara start verildi. Tokat Belediyesi’nin 2012 yılı bahar programında yer alan çalışma ile Behzat Deresi’nin 73 metrelik bölümünün kapatılarak yolun çift yönlü olarak genişletilmesi suretiyle Karşıyaka Mahallesi’ne bağlanması planlanıyor.

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, büyük projeler bazında stadyumun arkasından geçen Behzat Deresi’nin üzerinin kapama ihalesi tamamlandığını ve havaların düzelmesi ile birlikte müteahhit firmanın çalışmalarına başladığını kaydetti. Ayrıca Meteoroloji Müdürlüğü’nün yola bakan kısmına 5-6 metre girmek sureti ile oraya da bir kavşak düzenlemesi yapacaklarını ifade eden Bandırmalı, “Yeni yaptığımız GOP Köprüsü’nün kümbet dediğimiz bölgenin alt kısmında çalışma yapılacak. Orada 7-8 metre yüksekliğinde Kümbet Kavşağı’ndan İl Jandarma Komutanlığı bitişine kadar perde duvar yapılacak. Bu çalışmalar bittiğinde Behzat Bulvarı, Karşıyaka Mahallesi’ne bağlanacak” dedi.

 

Bandırmalı, yapımı tamamlanan GOP Köprüsü ile ilgili Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü’nden onay çıktığını ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nden projenin onaylanıp gelmesini beklediklerini ifade ederek, “Bu proje stadyum arkasından geçen Behzat Deresi’nin üzerinin kapanması ile hayata geçecek. Böylece trafik yükünü GOP Bulvarı’ndan almayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, 1 milyon 98 bin TL’ye ihale edilen Behzat Deresi’nin üzerinin kapatılması çalışmasının 180 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam