Bebeğini ölüme terk edene ömür boyu hapis

  ERZURUM'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Turaç Köyü'nde nişanlısından hamile kalan ve doğurduğu bebeğini yola atarak ölümüne neden olmak suçundan 4 yıldır tutuklu yargılanan 25 yaşındaki A.A., Erzurum 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ömürboyu hapis cezasın

Bebeğini ölüme terk edene ömür boyu hapis

 

 
ERZURUM'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Turaç Köyü'nde nişanlısından hamile kalan ve doğurduğu bebeğini yola atarak ölümüne neden olmak suçundan 4 yıldır tutuklu yargılanan 25 yaşındaki A.A., Erzurum 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. 
 
Olay 24 Ağustos 2008 günü Aşkale ilçesi Küçükova köyü yakınlarında meydana geldi. Turaç Köyü'nde yaşayan A.A., aynı köyden O.A. ile nişanlandı. İstanbul'da inşaatlarda çalışan nişanlısından hamile kalan A.A., sancısı başlayınca annesi 56 yaşındaki F.A. ve babası 47 yaşındaki B.A. ile hastaneye gitmek üzere yola çıktı. Küçükova Köyü yakınlarında doğum yapan A.A., bebeğinin kordon bağını elleriyle kopararak araziye bıraktı. 
 
JANDARMANIN BULUP HASTANEYE GÖTÜRDÜĞÜ BEBEK ÖLDÜ
 
Kanamasının durmaması sonucu Aşkale Devlet Hastanesi'ne götürülen A.A., buradan Erzurum Nene Hatun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastane doktorlarının haber vermesi üzerine jandarma belirtilen yere giderek, hareket eden ve nefes alan bebeği hastaneye götürdü, ancak bebek hastanede öldü. Bebeğini ölüme terk eden A.A. ile anne ve babası gözaltına alındı. 
 
'ÖLMESİNİ İSTEDİM'
 
O.A. ile 1,5 yıldır nişanlı olduğunu 1 yıl öncesinden beraberlik yaşadıklarını ve bu birlikteliğinden hamile kaldığını söyleyen A.A., olay günü sancılandığı için hastaneye gitmek üzere anne ve babasıyla yola çıktıklarını belirterek şöyle dedi:
 
"Yolda sancım aşırı artınca, otomobilden inerek doğumu gerçekleştirdim. Göbek kordonunu elimle kopardım. Bebeği düştüğü yerden almadım. Almamamın nedeni köyden ve ailemden çekinmem. Çocuğun öleceğini biliyordum. Ölmesini istedim. Bu nedenle bıraktım." 
 
ANNE- BABA: DOĞURDUĞUNU GÖRMEDİK
 
A.A.'nın anne ve babası ise bebeğin doğduğunu görmediklerini ileri sürdü. A.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, anne ve babası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, A.A. ile annesi F.A. ve babası B.A. hakkında 'iştirak halinde kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu cezası istendi.
 
EŞİYLE GÖRÜŞMESİNE İZİN VERİLMEDİ
 
Erzurum 3'ncü Ağır Ceza Mahkamesi'nde yaklaşık 4 yıldır tutuklu yargılanan A.A. için 11'nci celsede karar çıktı. Cezaevinde evlendiği O.A.'nın, geçen ocak ayında iş kazası nedeniyle yatalak kaldığını belirten A.A., eşiyle görüşmesi için mahkemeden izin istedi. Mahkeme A.A.'nın bu isteğini reddetti. Sanık avukatı ise bebeğin ölü doğduğunu müvekkilinin bu yüzden bıraktığını iddia etti. Sanık A.A. da pişman olduğunu söyleyerek tahliyesini istedi.
 
Mahkeme, A.A.'yı 'altsoyuna ve çocuğuna karşı kasten öldürme' suçunu işlemekten önce ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın duruşmadaki iyi halini gözönünde bulundurarak cezasını ömür boyu hapse çevirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler