BDP'de zina skandalı patlak verdi

 BDP'de, evli ve 2 çocuk babası Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın sevgilisiyle Bodrum'da tatil yaparken görüntülenmesinin ardından şimdi de "zina skandalı" patlak verdi. Yeni Akit'in haberine göre BDP Van İl Başkanı Yakup Ataş'ın BDP'li Bostaniçi Beledi

BDP'de zina skandalı patlak verdi

 

BDP'de, evli ve 2 çocuk babası Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın sevgilisiyle Bodrum'da tatil yaparken görüntülenmesinin ardından şimdi de "zina skandalı" patlak verdi.
 
Yeni Akit'in haberine göre BDP Van İl Başkanı Yakup Ataş'ın BDP'li Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'in evli kızıyla ilişki yaşadığı ortaya çıkarken, parti genel merkezinin tabanın tepkisine rağmen "zina"yı "olağan" gördüğü öğrenildi.
Yeni Akit Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre; BDP Van İl Başkanı Yakup Ataş'ın Van Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'in evli kızı ile yasak ilişki yaşaması ili ve partiyi karıştırdı. BDP Van İl Teşkilatı ile parti genel merkezi bu aralar bu skandalla çalkalanıyor. BDP Van İl Başkanı Yakup Ataş, partinin kadın meclisi üyelerinin "istifa baskısı" altında. Parti genel merkezinin ise Ataş'a sahip çıktığı öğrenildi.
 
BELEDİYE BAŞKANI İSTİFASINI İSTEDİ
Kadın kollarının Ataş'ın istifasını istemesinin arkasındaki ismin Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş olduğu bildiriliyor. Edinilen bilgilere göre; BDP Genel Merkezi, İl Başkanı Ataş'ın yasak ilişkisini olağan bulma eğiliminde. Ancak il kadın kolları olayı "yozlaşma" olarak değerlendiriyor ve bir raporla parti genel merkezinden gereğinin yapılmasını istiyor. Durumu merkeze rapor eden isimler arasında Semira Varli, Züleyha Endakçi, Gülbahar Orhan ve Zahide Pala gibi isimlerin bulunduğu öğrenildi. Van BDP Teşkilatı da kadın kollarının yaklaşımına yakın duruyor ve genel merkezin yaklaşımını kabul edilemez olarak değerlendiriyor.
 
BDP GENEL MERKEZİ İSTİFAYI VETO ETTİ
Yakup Ataş hakkındaki yoz ilişki raporunun BDP Genel Merkezi'ndeki kadın meclisine sunulmasının ardından Van Kadın Kolları'nın 13 Eylül'de Yakup Ataş'tan istifasını istediği öğrenildi. Ancak istifa talebi BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın tepkisine neden oldu. Partinin kadın meclisi ise istifa çağrısını yineledi ve Demirtaş'ı da tutumundan ötürü eleştirdi. Yakup Ataş da kadın kolları ve kadın meclisinin baskısına dayanamayarak, 28 Eylül'de istifa ettiğini duyurdu. Ancak istifası parti genel merkezi tarafından veto edildi ve Ataş yeniden göreve döndü.
 
GÖZLER BDP'Lİ KADINLARDA
BDP Van Kadın Kolları'nın parti genel merkezinin istifayı durdurma kararına çok kızgın olduğu belirtiliyor. Bu nedenle Van'daki ilçe toplantılarının protesto edilmesi gündemde iken, Ataş ve genel merkez karşısında kadın meclisine verilen destek artıyor.
BDP'de daha önce de evli ve 2 çocuk babası Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Bodrum'da sevgilisiyle tatil yaparken görüntülenmişti. BDP'nin alternatif cuma namazlarının imamı Übeydullah Özmen de Bodrum'da sevgilisiyle tatil yaparken yakalanmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler