Bayramda çocuklara dikkat!

Psikolog Özden Bademci Dandul bayramların çocuklar için aileleriyle ilişki tazeleme günleri olduğunu, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanların psikolojilerini bozmamak için çocuklara gösterilmemesi gerektiğini söyledi.Yeditepe Üniversitesi Hastan

Bayramda çocuklara dikkat!

Psikolog Özden Bademci Dandul bayramların çocuklar için aileleriyle ilişki tazeleme günleri olduğunu, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanların psikolojilerini bozmamak için çocuklara gösterilmemesi gerektiğini söyledi.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Bağdat Caddesi Polikliniğinde görevli Klinik Psikolog Özden Bademci Dandul yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Dandul, "Özellikle şehirlerde çekirdek aile içinde büyüyen çocuklar için bayramlar önemli bir yer kazanıyor.

Çünkü bu günlerde aile fertleriyle bir arada olan çocuk kendini daha mutlu ve güvende hissediyor. Böyle ayrıcalıklı günlerde çocukların aileleriyle olan ilişkileri de tazeleniyor" diye konuştu.

Psikolog Dandul, kesilen kurbanların çocuklara gösterilmemesi gerektiğini söylerken, "Bazı ailelerde çocuk bayramdan önce gördüğü ve sahiplendiği hayvanın kesildiğini ya görüyor ya da anlıyor.

Bu durum çocuğu çok olumsuz etkileyeceğinden, kurban kesimi çocukların görmeyeceği biçimde yapılmalı" diyerek aileleri bu konuda uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam