Bayram tatili 9 gün olabilir!

Ramazan ayı başladı. Ramazan bitmeden turizmciler şimdiden bayram tatilini düşünüyor. 3 gün olan Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkabilir.Üç gün sürecek bayram tatilinde Arefe 29 Ağustos Pazartesiye denk geliyor. 30 Ağustos Salı günü ise Bayramın ilk günü.

Bayram tatili 9 gün olabilir!

Ramazan ayı başladı. Ramazan bitmeden turizmciler şimdiden bayram tatilini düşünüyor. 3 gün olan Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkabilir.

Üç gün sürecek bayram tatilinde Arefe 29 Ağustos Pazartesiye denk geliyor. 30 Ağustos Salı günü ise Bayramın ilk günü. 3 gün sürecek ve perşembe sona erecek bayram tatilinde cuma günü de resmi tatil sayılırsa, hemen ardından gelen cumartesi-pazar günleriyle birlikte bayram tatili 7 güne çıkabilir.. Ayrıca Arefe gününden önceki cumartesi-pazar günü de tatile eklenirse bayram tatili 9 güne uzayabilir.

Turizmcilerin dört gözle beklediği tatilin kaç gün olacağı merak konusu.

TURİZMCİLER NE DİYOR?

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut, hükümetten idari tatil beklentisi içinde olduklarını, bunun gerçekleşmesi durumunda iç turizme katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Barut şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı'nın dokuz güne uzatılması yönünde bir beklentimiz var. Bu, iç turizm açısından bir katkı sağlar. Aslında bakılırsa bayram döneminde ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. İdari tatil olmazsa dahi o dönemin çok hareketli geçeceğine inanıyoruz. Ancak resmi tatil olması durumunda, diğer resmi kurumların da çalışmaması tatilci sayısını elbette daha fazla artıracaktır.

"Bayram döneminde kıyıdaki otellerde doluluk oranının yüzde 90'ı aşmasını bekliyoruz. Bu nedenle, turistlerin de hala yoğun olarak geldiği bu süreçte yerli turistlerin erken rezervasyon yapmasını tavsiye ediyoruz".

ÇALIŞANLAR KENDİ İZİNLERİNİ KULLANIR

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır, idari izin kararı çıkmasa da çalışanların bu dönemde kendi izinlerini kullanarak uzun tatil yapacağını belirtti.

Bayındır, "Bu hükümetin bileceği bir şey. İki gün idari tatil olarak verilmeyebilir. Ama her koşulda, ben çalışanların bu tatil idari olmasa dahi yıllık izinlerinden alıp, bu boşluğu kapatarak uzun bir tatile çıkacağını düşünüyorum. Bu dönemde şehir otellerinde kısmen hareketlilik olsa da kıyı bölgelerinde doluluğun önemli oranda artacağını düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler