Bayıltan duruşmada tutukluluk yok

 Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Muğla, Zonguldak, Aydın ve İzmir'de eşzamanlı düzenlenen operasyonda aralarında Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca'nın da bulunduğu 25 kişinin savc

Bayıltan duruşmada tutukluluk yok

 

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Muğla, Zonguldak, Aydın ve İzmir'de eşzamanlı düzenlenen operasyonda aralarında Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca'nın da bulunduğu 25 kişinin savcılık soruşturmasının ardından 6 kişi serbest bırakılmış, 19 kişi tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edilmişti. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ve ihaleye fesat karıştırdıkları" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Akyaka Belediye

Başkanı Ahmet Çalca, belediye çalışanları ve müteahhitlerden oluşan 19 kişi, mahkemede 7 saat süren duruşma sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Akşam saat 21.00'de başlayan mahkeme, saat 05.00'de sona erdi. Gözaltında bulunan sanıklardan Akyaka Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Banu K, mahkeme salonunda bayılınca adliye önüne 112 sağlık ekipleri çağırıldı. Mahkeme salonuna gelen sağlık ekipleri, Banu K'yı hastaneye götürdü. Kan şekerinin düştüğü öğrenilen Banu K, tedavinin tamamlanmasının ardından mahkeme salonuna dönerek ifade verdi.

ÖRGÜT SUÇLAMASI KALDIRILDI 

Bu arada jandarma tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılar hakkındaki suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları iddiasının ise savcılık tarafından kaldırıldığı, zanlıların zimmet ve ihaleye fesat karıştırmak suçları ile mahkemeye sevk edildiği öğrenildi. Yaklaşık 7 saat süren mahkeme boyunca gözaltında bulunan zanlı yakınları duruşma bitimine kadar Ula Hükümet Konağı önünden ayrılmadı. Duruşma salonunu dışarıdan görebilen sanık yakınları hakimin kararını okuduğu sırada büyük bir heyecan

içinde oldukları gözlerden kaçmadı. Yedi saat süren duruşma sonunda mahkeme Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca'nında aralarında bulunduğu 19 kişinin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. 

DÖRT KİŞİ HAKKINDA YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Mahkeme, duruşma sonunda aralarında Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Belediye Yazı İşleri, Fen İşleri ve İmar İşleri müdürleri hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve tutuksuz yargılanmalarına, 15 zanlı hakkında ise tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 19 kişi işlemlerin ardından mahkeme salonundan çıkarak sevinçlerini kendilerini dışarıda bekleyen yakınları ile paylaştı. Üç gün gözaltında kalan ve ardından mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlılar gözyaşlarına hakim olamadı.

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Hakkımızda isnat edilen suç işlemek amacıyla örgüt kurduğumuz iddiası savcılıktaki ifade sürecinde ortadan kalktı. Savcı tarafından ihaleye fesat karıştırdığımız iddiasıyla mahkemeye sevk edildik. Ben başta olmak üzere belediye personelimiz gözaltına alındı, herkesin serbest bırakılması sevindirici. Hakkımızdaki suçlamalara elimizdeki belgeler ile itiraz ettik. Mahkemenin aldığı bu karar haklılığımızın

bir göstergesidir. Adalete güveniyorum." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler